miercuri, 24 aprilie, 2024

Ce simți atunci când iți crește glicemia: Simptomele la care trebuie să fii atent

Distribuie:

Publicat:

Creșterile nivelului de zahăr din sânge sunt cauzate atunci când glucoza se acumulează în fluxul sanguin. Pentru persoanele cu diabet zaharat, acest lucru se întâmplă din cauza incapacității organismului de a utiliza corect glucoza.

Dacă înveți să recunoaști simptomele hiperglicemiei (glicemie crescută) acest lucru te poate ajuta să ții diabetul sub control, potrivit doctorulzilei.ro. Unele persoane cu diabet observă imediat simptomele glicemiei crescute, dar altele rămân nediagnosticate ani de zile, deoarece au simptome ușoare sau vagi.

Glicemie mare simptome

Simptomele hiperglicemiei apar, de obicei, atunci când glucoza din sânge depășește 250 de miligrame pe decilitru (mg / dL). Simptomele se agravează în lipsa tratamentului.

Simptomele unei creșteri ale zahărului din sânge includ:

urinare frecventă,

oboseală,

sete crescută,

vedere încețoșată,

durere de cap.

Creșterea zahărului din sânge: Ce să faci

Exercițiile fizice și consumul de apă după masă, mai ales dacă ați consumat o cantitate mare de carbohidrați cu amidon, vă pot ajuta să reduceți glicemia.

De asemenea, puteți utiliza o injecție cu insulină, dar aveți grijă să utilizați această metodă, urmând îndeaproape recomandările medicului dumneavoastră cu privire la doza necesară. Dacă este utilizată necorespunzător, insulina poate provoca hipoglicemie (glicemie scăzută).

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img