joi, 28 martie, 2024

Ce spune Calin Popescu Tariceanu despre amenintarile lui Florian Coldea

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca amenintarile lui Florian Coldea, facute in Parlament, il fac sa zambeasca, pentru ca acesta incearca sa induca ideea ca declasificarea protocoalelor reprezinta un pericol pentru siguranta nationala.

”Din ceea ce am vazut dupa audieri si din ceea ce a declarat si presedintele Comisiei, domnul Manda, rezulta ca prezenta si interventiile domnului Coldea au fost total inadecvate, prin raspunsurile pe care le-a dat, prin actiunile sale a ince

E o chestiune care, pe noi, cei care avem mai multa experienta politica, ne face sa zambim, pentru ca dumnealui incearca sa induca ideea ca aceasta declasificare a protocoalelor este un pericol la adresa sigurantei nationale”, arata Calin Popescu Tariceanu.

CITESTE SI: Florian Coldea, dupa iesirea de la Comisia pentru controlul SRI: "Am reluat subiectul protocoalelor de cooperare"

 

Florian Coldea a facut declaratii dupa iesirea de la Comisia pentru controlul SRI, facand trimiteri la Iuda si vorbind in numele SRI, numindu-i pe unii ”tradatori” si amenintandu-i ca nu vor sfarsi bine.

”Am oferit detalii legate de o serie de actiuni din activitatile mele si relatiile cu anumite persoane. Am reluat subiectul protocoalelor de cooperare. Am reitarat ca problematica cooperarii in baza unor protocoale este o practica internationala. Nu exista alta practica in lume. Subliniez ca, in mod concret, se coopera conform competentelor legale ale ambelor parti. Nu am cunostinta ca ofiteri SRI sa fi intocmit un singur act de urmarire penala. Am supus atentiei comisiei faptul ca astazi, urmare acestui asalt fara precedent, pentru realizarea atributiilor pe care Serviciul le mai are, este in imposibilitatea de a mai lucra in baza unui protocol privind infractiunile impotriva sigurantei nationale. Nu mai avem protocoale. Cum mai actionam pentru a contracara astfel de probleme? Reamintesc tuturor ca vulnerabilitatea are o singura caracteristica: este exploatabila. Trebuie sa vedem care sunt solutiile clare pentru a remedia aceste lucruri. Ar trebui sa comunicam spionilor si tradatorilor ca nu mai avem protocoale si sa nu se mai implice in astfel de activitati? ” a spus Florian Coldea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img