joi, 25 aprilie, 2024

Ce spune seful DIICOT despre dosarul Arhivelor SIPA

Distribuie:

Publicat:

Ancheta in cadrul dosarului privind arhiva SIPA se indreapta spre finalizare, a anuntat, vineri, procurorul-sef DIICOT Daniel Horodniceanu, care a precizat ca nu stie daca in aceasta cauza a fost sau nu audiata Monica Macovei.

"Din discutiile pe care le-am avut cu procurorul de caz, inteleg ca va trebui totusi rezolvat la semestru. Vom vedea daca va trebui rezolvat pana la 30 iunie. Nu as putea sa precizez acum ce solutie va da pentru ca nu stiu, dar cu siguranta ancheta se indreapta spre finalizare", a declaat Daniel Horodniceanu, la iesirea de la ministerul Justitiei, informeaza Mediafax. Solicitat sa comenteze daca urmeaza audierea Monicai Macovei in acaesta cauza, Daniel Horodniceanu a raspuns: "Nu pot sa dau aceasta informatie, dar exista posibilitatea ca Monica Macovei sa fi fost audiata. Nu stiu daca a fost".

 

Totodata, chestionat referitor la faptul ca in dosar inca nu s-a inceput urmarirea penala pentru persoane si avand in vedere ca o solutie ar trebui data pana la 30 iunie, actualul sef DIICOT a spus ca nu stie daca aceasta solutie ar putea fi una de clasare si ca este posibil sa se intample orice.

Procurorii DIICOT au deschis, in luna mai a anului trecut, un dosar in care au inceput urmarirea penala in rem, privind arhiva SIPA. Sunt investigate fapte de detinere fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat si neglijenta. Cercetarile au fost demarate ca urmare a unei plangeri pe care a depus-o judecatorul Cristi Danilet.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img