marți, 23 aprilie, 2024

Ce urare i-a facut Kovesi lui Maior, inainte de plecarea in America

Distribuie:

Publicat:

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, i-a urat succes fostului sef SRI George Maior, care urmeaza sa plece ca ambasador in Statele Unite ale Americii.

“Ii urez mult succes in noua misiune pe care o va avea, sa ramana la fel de serios, la fel de patriot, la fel de determinat ca si pana acum in a apara interesele tarii.

Sper ca in viitoarea calitate sa putem colabora la fel de bine atunci cand va fi cazul”, a declarat Kovesi, marti, potrivit Romania Tv.

Fostul sef SRI George Maior a fost numit ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii, pe 30 aprilie, dupa ce a fost in conducerea serviciului de informatii mai mult de opt ani, pana in luna ianuarie 2015.

Pe 19 mai, George Maior a primit aviz favorabil in cele doua comisii de politica externa ale Parlamentului, pentru postul de ambasador in Statele Unite ale Americii. Ulterior, pe 27 iunie, fostul sef SRI a primit acceptul SUA.

Doua zile mai tarziu, pe 29 iunie, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind acreditarea lui Maior in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statele Unite ale Americii.

Marti, George Maior a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Tehnice Militare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img