joi, 28 martie, 2024

Cea mai periculoasa bautura pentru ficat: Este una dintre preferatele romanilor

Distribuie:

Publicat:

O băutură alcoolică preferată de mare parte dintre români este una dintre cauzele principale ale steatozei hepatice, numită și boala de ficat gras. Îngrijorător este faptul că și tinerii o consumă, în cantități mult peste cele recomandate de medici. Această băutură alcoolică nocivă pentru ficat este berea.

Românii sunt pe locul 6 în Uniunea Europeană la consumul de bere per capita, arată datele Asociației Berarii României. Potrivit acestora, românii consumă 0,5 litri de bere la două zile, față de cehi, campionii acestui top, care consumă o bere zilnic. Însumat, asta înseamnă 86 de litri de bere pe an, adică echivalentul a peste 7 litri/lună.

Însă aceasta este o medie, nicidecum realitatea. Aruncați o privire prin coșul de cumpărături al oamenilor când mergeți la magazin și veți constata că aceste cifre sunt departe de a fi corecte.

O băutură alcoolică pe zi crește riscul de ficat gras

Românii consumă prea multă bere, avertizează medicii! Iar acest lucru se vede în numărul bolnavilor de ficat gras sau steatoză hepatică alcoolică/nonalcoolică.

Pe lângă caloriile și alcoolul din bere, multe persoane care au obiceiul să se relaxeze cu o băutură alcoolică, după masă, seara, uitându-se la televizor, sau cu prietenii la terasă, consumă și alimente hipocalorice sau foarte sărate (ex: alune, semințe, chipsuri, hamburgeri, cartofi prăjiți, cârnați etc.).

Iar această combinație este dezastruoasă pentru inimă, stomac și ficat, potrivit csid.ro. Enzimele digestive sunt suprasolicitate și nu mai fac față acestui val de grăsimi și alcool, așa că riscul de pancreatită, colecistită sau alte tulburări gastrice este maxim.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img