joi, 28 martie, 2024

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rosteşti azi, de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Te ferește de rele

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, 24 iunie, este sărbătorită Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, zi cunoscută în tradiția românească și sub denumirea de Sânziene sau Drăgaică. Ei bine, pe lângă numeroasele tradiții și superstiții, azi se rostește și o rugăciune extrem de puternică, care te ferește de rele și îți aduce numai bine în viață! Nu trebuie să neglijezi acest aspect!

Este o zi extrem de importantă pentru credincioși, astăzi fiind o zi marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, în care se merge la biserică pentru a se ruga și a aprinde o lumânare celor adormiți.

24 iunie – Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Ei bine, nu toți au posbilitatea de a merge astăzi la Biserică, asta fiindcă mulți români muncesc, însă acest lucru nu-i oprește absolut deloc să se roage de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, mai ales că noi am pregătit special pentru ei cea mai puternică rugăciune.

Se rostește astăzi, cu bucurie și lumină în suflet, iar apoi, după ce a fost spusă, credincioșii seroagă pentru toate lucrurile bune pe care vor să le aducă în viața lor pe această cale, dar mai ales cu ajutorul Sfântului Ioan Botezătorul.

Rugăciunea care te ferește de rele și își aduce bine în viață

„Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu.

Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”
Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei.

Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img