joi, 28 martie, 2024

Ceaiul verde ne salveaza dintii!

Distribuie:

Publicat:

Un studiu recent publicat in “Journal of Periodontology” dezvaluie un alt atribut al ceaiului verde si anume efectul sau pozitiv la nivel parodontal. Cercetatorii au evidentiat ca ingestia zilnica de ceai verde prezinta numeroase beneficii pentru cavitatea bucala. Studiul a inclus un lot de 90 de persoane de sex masculin, cu varste cuprinse intre 49 si 59 de ani iar rezultatele au aratat ca cei care consumau zilnic ceai verde prezentau o stare de sanatate parodontala superioara fata de ceilalti subiecti. Au fost examinati trei indicatori ai bolii parodontale (adancimea pungilor parodontale, pierderea clinica de atasament si sangerarea la sondare) ce sugereaza existenta unui raspuns inflamator la bacteriile din cavitatea orala.
Cercetatorii au observat ca pentru fiecare ceasca de ceai verde pe zi s-a inregistrat o scadere a celor trei indici ceea ce se traduce printr-o frecventa mai scazuta a bolilor parodontale la subiectii respectivi. Aceasta caracteristica a ceaiului verde poate fi atribuita prezentei antioxidantului numit catechina.
Ceaiul verde contine molecune anti-microbiane numite catechine, care ajuta la mentinerea sanatatii orale. Ceaiul verde poate avea efecte de distrugere a bacteriilor care ataca dintii, doar daca il bei fara zahar. Periculoasa pentru dintii tai este si cafeaua foarte dulce.
Ceaiul verde reduce simptomele afectiunilor parodontale datorita prezentei antioxidantilor. Cercetarile din domeniu au demonstrat ca antioxidantii  din ceaiul verde reduc inflamatiile din corp, iar in cazul unei afectiuni parodontale, catechinele distrug microbii si reduc inflamatia. Afectiunile parodontale sunt inflamatii cronice ale gingiilor si ale osului care sustine dintii, boala asociata cu afectiunile cardiovasculare si diabetice.
Ceaiul iti protejeaza dintii, pentru ca este o sursa naturala de fluor, cunoscut pentru protectia pe care o ofera dintilor tai. Este ideal pentru copii, pentru ca au nevoie de o cantitate importanta de flour pentru intarirea smaltului dintilor lor. Chiar si pentru adulti, care au deja dintii formati, fluorul din ceai este ideal pentru protejarea dintilor. Fluorul din ceai inhiba cresterea de transfer a glucozelor. Acest proces influenteaza formarea placii dentare pe dintii nostri.
De asemenea, ceaiul negru distruge alte tipuri de bacterii care lucreaza cu substantele responsabile de producerea placii dentare.
Ceaiul verde vine in ajutorul celor care sufera de problema respiratiei urat mirositoare.  Substantele din ceaiul verde inhiba inmultirea bacteriilor responsabile de halitoza.
Cu toate ca ceaiul negru este bun pentru dintii tai si pentru sanatatea ta, ia-ti doza ta de ceai verde. Unii medici sustin ca maximum de beneficii pentru sanatatea orala vine din combinarea celor doua ceaiuri. Amandoua sunt racoritoare si delicioase, bune pentru orice moment al zilei. Poate fi cea mai simpla metoda de a-ti proteja dintii si sanatatea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img