miercuri, 24 aprilie, 2024

Ceaiuri care te ajuta atunci cand vrei sa te lasi de fumat

Distribuie:

Publicat:

Te-ai decis sa scapi de obiceiul nesanatos de a fuma si stii cat de dificila este perioada care urmeaza? Aceste infuzii te ajuta sa te infranezi cand ai pofta de a mai aprinde o tigara!

Radacina de valeriana
Valeriana este cunoscuta pentru proprietatile sedative. Dupa ce renunti la tigari, este posibil sa te confrunti cu anxietate si iritabilitate. In aceste momente in care risti sa reiei fumatul, bea o cana de ceai de valeriana. E de preferat sa alegi acest remediu seara, pentru ca iti da somnolenta. Ai nevoie de o lingurita de radacina de valeriana si o cana de apa fiarta. Lasa-le la infuzat, acoperite, 10-15 minute, apoi bea ceaiul cat este cald.

Coada-calului
Bea frecvent ceai de coada-calului, de preferat de 2 ori pe zi pentru a stimula eliminarea nicotinei din corp si pentru a scapa de multe dintre simptomele pe care le ai in perioada in care renunti la fumat. Remediul functioneaza si ca un diuretic, deci ajuta la prevenirea retentiei de apa. In plus, imbunatateste functia renala si-ti purifica circulatia sangelui. Pentru infuzie, foloseste o lingurita de planta la o cana cu apa clocotita. Dupa infuzare, raceste ceaiul si bea-l dimineata, inainte de micul dejun, apoi o a doua cana dupa-amiaza, intre mese sau cand ai pofta sa fumezi.

 

Ardei iute

Datorita antioxidantilor pe care ti-i aduce in plus ardeiul iute, acesta este si un bun remediu pentru pofta de a aprinde o tigara. Elimina toxinele acumulate in timp din cauza fumatului, iti elibereaza caile respiratorii si stabilizeaza functiile sistemului nervos. Prepara o bautura dintr-un sfert de lingurita de pulbere de ardei iute si 250 ml de apa fiarta. Dupa infuzarea de 15 minute si racorire, adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Bea intre mese, pe stomacul gol, cand simti nevoia sa fumezi.

Oregano
Pentru curatarea plamanilor de toxine, foloseste ceai de oregano. Proprietatile sale descongestionante iti imbunatatesc respiratia si-ti dau o stare de bine. Are efect de calmare, de aceea este recomandat in perioada in care incerci sa te lasi de fumat. Lasa la infuzat 10 minute o lingurita de plana si o cana cu apa fiarta. Bea ceaiul dimineata, la 1-2 ore dupa micul dejun, sau de 2 ori pe zi, intre mesele principale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img