vineri, 29 martie, 2024

Cei 3 patroni ai clubului Colectiv, retinuti

Distribuie:

Publicat:

Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, au fost retinuti, luni seara, de procurorii de la Parchetul General. Toti trei vor fi prezentati, marti, judecatorilor, cu propunere de arestare preventiva, ei fiind urmariti penal pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si distrugere din culpa.

Procurorii au continuat, luni, audierile in dosarul privind incendiul din Clubul Colectiv. Patronii localului, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu au fost cu mandat in fata procurorilor, iar in cursul serii au fost retinuti. Cei trei sunt cercetati pentru UCIDERE DIN CULPA, VATAMARE DIN CULPA si distrugere din culpa.

Alin Anastasescu a fost scos din sediul Parchetului incatusat, putin dupa ora 18.30, el fiind retinut pentru 24 de ore. Paul Gancea a fost transportat in arest putin dupa ora 20.30, iar Costin Mincu putin dupa ora 22.30.

Procurorul de caz de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a stabilit ca cei trei asociati ai firmei Colectiv Club, care detin clubul, trebuie sa fie din nou audiati, dupa ce acestia au raspuns intrebarilor anchetatorilor si in noaptea de vineri spre sambata, la scurt timp dupa incendiul in care au murit 30 de oameni si alti aproximativ 200 au fost raniti.

Martori ai tragediei de la Clubul Colectiv urmau sa fie si ei audiati luni la Politia Capitalei, dupa ce procurorii vor dispune acest lucru, au anuntat pentru Agerpres surse din DGPMB.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img