marți, 23 aprilie, 2024

CEI MAI MULTI BEBELUȘI AU FOST ABANDONAȚI LA VASLUI.

Distribuie:

Publicat:

Unele reprezentante ale sexului frumos se chinuie ani de zile pentru a rămâne însărcinate, o parte din ele au învins sistemul care nu face nimic pentru cei care isi doresc un bebelus. La  polul celălalt se gasesc acele mame( ajunse in aceasta situatie doar dintr-o eroare) care prefera sa își abandoneze pruncul decât sa il creasca.

In 2017 un numar de 30 de copilași vor spune cuvântul “ mama” celei care le va purta de grija, si nu femeii care i-a adus pe lume.

Cei mai multi nou născuți au fost abandonați la Spitalul Județean  din Vaslui, urmează institutia sanitara  “ Elena Beldiman” din Barlad -9 si cea hușeana cu 8.   

“ In 25 de cazuri mamele au anuntat autoritatile cu privire la intentia de a renunta la copii si au solicitat instituirea unei masuri de protectie, iar in cinci dintre cazuri au fost intocmite procese verbale de constatare a parasirii, femeile plecand din spitale, imediat dupa nastere. Dintre cei 30 de copii parasiti de mame, 20 au fost dati in plasament maternal profesionist, iar ceilalti 10, după caz, au fost integrati in familia biologica, au fost internati in centre maternale sau au ajuns in  institutii de plasament pentru copii cu dizabilitati", a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cimpeanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img