marți, 23 aprilie, 2024

Cel mai bun leac pentru afectiunile aparatului respirator: E la indemana oricui

Distribuie:

Publicat:

Pentru afecţiunile sistemului respirator, inhalarea de aburi proveniţi din plante este unul dintre cele mai bune leacuri pentru răceală. Nu e de ajuns să ne punem un prosop în cap şi să stăm deasupra unui vas cu infuzie de muşeţel.

Trebuie să ştim şi cum se face corect asemenea procedură şi, mai ales, ce plante de leac să folosim pentru a ameliora rinitele, guturaiul, tusea, sinuzita şi bronşita.

Cum se face corect o inhalaţie?

Modul în care se poate realiza inhalaţia este foarte simplu, însă trebuie realizată corect. Se toarnă apa clocotită într-un vas doar din lut sau smălţuit, pentru că anumiţi compuşi ai uleiurilor esenţiale sau ale plantelor infuzate se descompun în contact cu metalul. Dacă avem de făcut inhalaţii cu plante, acestea se adaugă peste apa fiartă. Dacă e vorba de aromaterapie, adăugăm în apa clocotită aproximativ 5 picături de ulei pur sau un amestec de mai multe uleiuri pure. Imediat după ce am pregătit cele necesare, ne acoperim capul cu un prosop şi ne aplecăm deasupra vasului, acoperindu-l astfel încît să nu se piardă nimic din vaporii rezultaţi.

Este important să nu pătrundă deloc aer rece, care nefiind la temperatura aburului poate afecta căile respiratorii. Distanţa faţă de vas va fi mai mare la început, pînă ne acomodăm cu temperatura aburului, apoi putem micşora gradat distanţa, apropiindu-ne mai mult de vas. Procesul de inhalare durează cîteva minute şi constă în respiraţii uşoare şi adînci.

Continuare pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img