joi, 28 martie, 2024

Cel mai tanar programator din lume este un roman! La doar noua ani a uimit intreaga planeta

Distribuie:

Publicat:

Romania este cunoscuta pentru exportul de creiere in domeniul IT si pentru abilitatile pentru care multi tineri romani le au in domeniu. Unii incep sa aiba performante de la varste foarte fragede. Este si cazul lui Matei, un baietel din Cluj de doar 9 ani, care ar putea fi cel mai tanar programator din lume, desi aia a terminat clasa a II-a, potrivit Obiectiv.tv.
Matei a reusit sa realizeze un joc video complex, in care poate fi explorata o uimitoare lume post-apocaliptica.

La o prima privire, jocul pare realizat de cineva cu multa experienta in domeniu, insa in spatele lui e un pusti de doar 9 ani.
In timp ce alti copii doar se joaca, Matei a invatat sa-si creeze singur propriile provocari. Mentor i-a fost Ioana, o tanara ce tocmai a iesit de pe bancile liceului. Inventia si-a prezentat-o la competitia europeana din Dublin, din care a iesit castigator. Doua luni a muncit pana cand lumea apocaliptica a prins viata. Un joc care dovedeste ca, atunci cand pasiunea e mare, nici nu mai conteaza varsta.

Micul programator viseaza ca, atunci cand va creste, sa-si deschida propria firma de IT.
Reamintim ca alti 50 de copii si tineri din Romania pasionati de programare au obtinut aproape jumatate din premiile unei competitii organizate in Irlanda la inceputul acestui an. Printre proiectele prezentate se afla si un robot care poate fi controlat cu puterea mintii si un dispozitiv care-i ajuta pe nevazatori sa evite obstacole.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img