joi, 18 aprilie, 2024

Cel puţin 50 de talibani, ucişi într-o operaţiune a forţelor americane în sudul Afganistanului

Distribuie:

Publicat:

Armata americană a ucis cel puţin 50 de talibani în cadrul unui atac lansat recent în oraşul afgan Farah, a anunţat miercuri comandantul Forţelor americane şi ale NATO în Afganistan, generalul John Nicholson, relatează AFP.

După ce i-a respins din Farah, armata afgană şi forţele americane i-au urmărit, a spus generalul Nicholson într-o teleconferinţă cu jurnalişti la Pentagon. Sub supravegherea puşcaşilor marini, talibanii s-au întors în fieful lor din Helmand (sud).

Ei au fost reperaţi la 24 mai într-o clădire cunoscută ca fiind un centru de comandă al talibanilor în localitatea Musa Qala.

Acest grup de talibani era "foarte implicat" în trafic cu droguri, a explicat generalul american. "Nu aş spune că această operaţiune are o importanţă strategică, dar este, fără îndoială, de importanţă locală'' pentru sudul Afganistanului, a precizat el.

Într-un comunicat, comandamentul american din Afganistan a precizat că în atac au fost ucişi peste 50 de talibani, între care numărul 2 al talibanilor care controlează Helmand, Abdul Manan, numeroşi lideri ai unor districte şi lideri din provinciile Kandahar, Kunduz, Herat, Farah, Uruzgan şi Helmand. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img