sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cele 5 semne ale consumului excesiv de zahar

Distribuie:

Publicat:

Cantitatea de zahar recomandata pentru o zi este de 6 lingurite, insa adevarul este ca marea majoritate a persoanelor consuma mult mai mult. Cum ne dam seama cand am facut un exces? Iata 5 semne care ar putea aparea in urma consumului excesiv de zahar, potrivit ele.ro.

1. Schimbari de stare. Daca nu ai fost in apele tale in ultima vreme, alimentatia s-ar putea sa fie problema. Zaharul este absorbit de corp mult mai rapid decat proteinele cauzand astfel cresteri si scaderi bruste de energie; de aici si starea de foame, furie sau anxietate. Daca reduci numarul de dulciuri consumate este posibil sa-ti regasesti echilibrul.

2. Dureri de cap. Ai migrene mai mult de o data pe luna? In cazul in care cantitatea consumata de zahar este mai mare decat cea indicata, acest aspect ar putea duce la hipoglicemie. Din cauza scaderii bruste a zaharului din sange, poti avea multiple dureri de cap.

3. Dezechilibru hormonal. In cazul femeilor mai ales, excesul de zahar poate duce la un dezechilibru hormonal. Acesta apare mai ales in cazul femeilor cu sindromul ovarelor polichistice. Din cauza excesului de zahar si a stresului, femeile sub 30 de ani pot experimenta acest dezechilibru hormonal.

4. Acnee. Te simti ca o adolescenta, dar nu datorita petrecerilor nesfarsite? Dezechilibrul hormonal poate aparea in multe forme, insa cel mai des intalnita forma este acneea. Sfatul nostru este sa-ti mentii rutina zilnica de ingrijire a tenului, dar sa reduci consumul de zahar.
 
5. Imposibilitatea de a slabi. Daca mananci sanatos si faci sport, dar tot nu vezi rezultate vizibile ar fi momentul sa-ti reevaluezi alimentatia. Din cauza execsului de glucide, organismul nu va putea arde grasimile. Sigur, ca sursa rapida de energie, zaharul este alegerea buna, insa corpul are nevoie sa-si extraga energia si din grasimi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img