vineri, 29 martie, 2024

Cele mai bune 5 remedii naturale pentru tuse. Incearca-le ca sa te convingi de eficienta lor

Distribuie:

Publicat:

Cand tusea nu-ti da pace, remediile din natura iti pot fi un ajutor important. Unele dintre remediile cele mai bune le ai chiar la tine in camara, fiind vorba despre legume.

Citeste si: Iata 5 remedii eficiente pentru a combate stresul

Ridichea neagra

Cunoscuta de pe vremea bunicilor, ridichea neagra face minuni contra tusei si ajuta si la calmarea gatului inflamat. Acest lucru se datoreaza proprietatilor antitusive.

Scobesti o ridiche neagra de marime medie si pui in locul respectiv cateva lingurite de zahar. Lasi o zi la macerat, timp in care se formeaza un sirop gros. Iei cate 3-4 lingurite pe zi, pana cand scapi de tuse.

Usturoiul

Este folosit din vremuri stravechi pentru tratarea simptomelor tusei, cat si a infectiilor din corp. Contine alicina, o substanta care actioneaza ca un antibiotic. Grabeste vindecarea racelilo, a virozelor respiratorii si a gripei, ceea ce inseamna ca te ajuta sa scapi mai repede si de tuse.

Hreanul

Cu un continut important de saruri minerale si uleuri volatile, hreanul este un bun leac contra tusei. De asemenea, este un bun expectorant. Amesteci o lingurita de hrean ras cu o lingura de ceapa rasa si torni 300 ml de apa fierbinte. Amesteci bine, dupa care pui 2-3 lingurite de miere. Lasi sa se raceasca, apoi iei din acest sirop cate 2 lingurite, de 3-4 ori pe zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img