joi, 25 aprilie, 2024

Cele mai bune 7 alimente bogate in vitamina B12

Distribuie:

Publicat:

Un deficit de vitamina B12 in corp conduce la anemie si simptome suparatoare precum oboseala accentuata, starea de slabiciune, lipsa poftei de mancare si chiar afectiuni cerebrale. Vitamina B12 are un rol crucial in corp, de aceea este foarte important sa te asiguri ca incluzi in alimentatia ta aceste alimente:

1. Carnea de vita

Este considerata a fi una dintre cele mai bune surse de vitamina B12 pe care este bine sa o incluzi in dieta, insa fara sa exagerezi cu cantitatile. Pe langa aceasta vitamina, carnea de vita furnizeaza corpului mult zinc, un mineral esential pentru sanatate. 

2. Fructele de mare

Dintre toate varietatile care exista, scoicile au un continut foarte ridicat de vitamina B12, potasiu si fier. Sunt urmate indeaproape de stridii, crab si midii, toate furnizand o cantitate mare de vitamina B12 impreuna cu o multime de alti nutrienti. 

3. Ouale

In cazul unei diete vegetariene, ouale constituie una dintre cele mai bune surse de vitamina B12. Astfel ca daca nu consumi carne, ouale pot sa furnizeze aceasta vitamina alaturi de proteine si o multime de alti nutrienti esentiali. 

4. Somonul

Pestele este o sursa excelenta de vitamina B12, iar potrivit specialistilor somonul nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra. O singura portie de somon furnizeaza corpului atat vitamina B12, cat si vitamina D, proteine si grasimi sanatoase. Prin urmare, una sau doua portii de somon (sau sardine, ton, macrou, hering) pe saptamana sunt esentiale intr-o alimentatie echilibrata. 

5. Branzeturile elvetiene

Aceste sortimente sunt considerate a avea cel mai mare continut de vitamina B12. Spre deosebire de mozzarella, cheddar sau feta, o branza Gruyere, Appenzell sau Emmental va furniza corpului o cantitate mai mare de vitamina B12. 

6. Laptele

Este o sursa buna de vitamina B12, iar in plus furnizeaza si proteine, calciu si vitamina D. Chiar si laptele degresat este o alternativa buna, daca nu vrei sa consumi laptele integral, deoarece si acesta este o sursa buna de vitamina B12.

7. Carnea de curcan

O alta sursa buna de vitamina B12 este carnea de curcan, insa ai mare grija sa fie preparata simplu, fara prajeli. Ea furnizeaza o cantitate insemnata de vitamina B12, prin urmare poti sa o incluzi in planul tau alimentar.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img