vineri, 29 martie, 2024

Cele mai bune alimente bogate in fibre

Distribuie:

Publicat:

1. Anghinarea

In comparatia cu orice alta leguma, anghinarea este cea mai bogata in fibre. Aceasta contine 10,3 grame de fibre. Chiar daca oamenii le evita pentru modul in care arata, sunt foarte sanatoase si sunt recomandate celora care vor sa slabeasca.

2. Lintea

Lintea este o leguma cu un continut bogat de fibre. Acestea se gasesc in mai multe feluri si pot fi folosite in foarte multe retete, de la supe la feluri principale. Fiecare ceasca de linte contine aproximativ 15,6 grame de fibre.

3. Mazarea

Aceasta este la fel de bogata in fibre, cum este si lintea. In plus, o cana de mazare contine 16,3 grame de fibre, dar contine si proteine, de aceea, este recomandata pentru a fi folosita in retete. Asa cum bine stim, mazarea este folosita in mod obisnuit in bucataria indiana.

4. Fasolea neagra

La fel ca mazarea si lintea, fasolea neagra este bogata in fibre, in plus, este delicioasa si foarte cautata. Fiecare ceasca de fasole neagra fiarta contine aproximativ 15 grame de fibre. Mai mult decat atat, este bogata in proteine si carbohidrati, de aceea este foarte sanatoasa si nu trebuie sa lipseasca de la masa.

5. Fasolea Lima

Acest fel de fasole este bogat in fibre, si este un aliment sanatos. O ceasca de fasole Lima contine 13, 2 grame de fibre.

6. Broccoli

Aceasta leguma este foarte bogata in fibre vegetale. In plus, acestia contin 5, 1 grame de fibre pe legatura.

7. Zmeura

Nu doar ca este delicioasa si saraca in calorii, zmeura este bogata in fibre, iar o ceasca de zmeura contine 8 grame.

8. Avocado

Acesta este fructul care le are pe toate, inclusiv fibre. O jumatate de fruct crud contine aproximativ 6,7 grame de fibre.

9. Murele

Acestea sunt un alt desert natural bogat in fibre, vitamine si minerale, iar o ceasca de mure contine 7,6 grame de fibre.

10. Fulgii de ovaz

Cerealele pot fi adaugate la mai multe retete pe care sa le mancam dimineata si care ne ajuta sa ne mentinem sanatoase. In plus, fiecare ceasca de ovaz fiert contine aproximativ 4 grame de fibre.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img