joi, 18 aprilie, 2024

Cele mai bune moduri in care iti poti reveni dupa o noapte in care nu te-ai odihnit

Distribuie:

Publicat:

Tuturor ni s-a intamplat sa avem nopti in care sa ne trezim de mai multe ori sau nu reusim sa adormim. Din fericire, exista metode prin care poti functiona mai bine dupa o astfel de noapte in care nu te-ai odihnit, asa ca le poti incerca cand mai intampini astfel de situatii.

1. Nu sta in pat. Daca te-ai trezit, nu ramane in pat in speranta ca vei reusi sa mai adormi. Desi ti se pare neplacuta ideea de a-ti incepe ziua, este important sa iti pui corpul in miscare. Deschide draperiile, fereastra si pregateste-te pentru o noua zi asa cum o faci in mod normal. Nu uita de micul dejun, deoarece este modul in care organismul tau va simti ca este dimineata.

2. Nu bea cafea. Sa bei o cana de cafea este o solutie temporara. Îti va oferi energie pe moment, insa nu si in restul zilei. În plus, daca bei prea multa cofeina, poate deveni chiar un fel de sedativ. Gandeste-te ca desi pe moment pare sa functioneze perfect, mai tarziu va avea efectul invers. În schimb, iti poti face un ceai, mai ales ca doar actiunea in sine te face sa te misti, ceea ce este perfect.

3. Rezolva-ti toate sarcinile cat mai devreme. Daca ai avut o noapte in care nu te-ai odihnit, este bine sa iti rezolvi tot ce aveai pe lista cat mai devreme, deoarece vei fi foarte obosita mai tarziu. Încearca sa faci tot ce este important dimineata, iar mai tarziu sa te ocupi de sarcinile care nu au nevoie de o atentie sporita.

4. Fa cat mai multa miscare. Încearca sa nu stai doar la birou, ci sa fii cat mai activa. Ia mai multe pauze si mergi mai mult. De exemplu, in pauza de masa poti alege un restaurant mai indepartat sau poti face o plimbare de 20 de minute. Daca ai o zi libera incearca sa faci yoga sau orice alt sport care iti face placere.

5. Dormi. Daca poti sa adormi putin in timpul zilei, este perfect. Atunci cand iti este somn este bine sa dormi, mai ales daca ai conditiile necesare. Un somn de 10 minute iti va da un plus de energie si te vei simti mult mai bine. Daca esti la locul de munca acest lucru poate fi destul de dificil, asa ca poti incerca sa meditezi. Închide ochii, deoarece astfel se va relaxa si creierul tau si, daca lucrezi intr-un mediu zgomotos, poti folosi diferite aplicatii care au sunetele potrivite pentru relaxare.

6. Nu pune presiune pe seara urmatoare. Nu te gandi prea mult ca trebuie sa te odihnesti. Avand in vedere ca esti obosita, somnul tau va fi probabil mai adanc si vei reusi sa dormi mai bine. Relaxeaza-te si culca-te la ora la care o faci de obicei. Asigura-te ca ai pregatit un mediu perfect pentru somn, insa nu pune presiune pe asta. sursa: elle.ro

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img