vineri, 19 aprilie, 2024

Cele mai eficiente 9 alimente pentru prevenirea bolilor si intarirea sistemului imunita

Distribuie:

Publicat:

Alimentatia e foarte importanta daca vrem sa ramanem sanatosi. Iata un top al celor mai eficiente alimente pentru prevenirea bolilor si intarirea sistemului imunitar, potrivit food-facts.suite101.com:

1. Legume cu frunze

O dieta bogata in spanac, varza creata, mazare, fasole verde, andive, salata verde si laptuci poate proteja impotriva cancerului gastric, infarctului si accidentului vascular. Legumele cu frunze verzi pot scadea riscul de cataracta si protejeaza sanatatea ochilor.

2. Rosii
Dulci, racoritoare, energizante si pline de substante nutritive, rosiile sunt un aliat pretios al sanatatii. Lycopenul din rosii ajuta la pastrarea sanatatii oaselor si reglarea tensiunii arteriale. Lycopenul are proprietatea de a preveni bolile prin neutralizarea radicalilor liberi, care afecteaza cresterea normala a celulelor. Rosiile ofera protectie anticancer si previne afectiunile cardiovasculare.

3. Varza si broccoli
Broccoli, varza, varza de Bruxelles si conopida au proprietati anticancerigene si sporesc enzimele cu rol de detoxifiere. Aceste legume protejeaza organismul de accidente vasculare si aduc o cantitate importanta de vitamina A, folati si calciu in dieta.

4. Legume portocalii
Morcovii, cartofii dulci si dovlecii sunt o sursa naturala de vitamina A. Aceasta e esentiala pentru o crestere sanatoasa, un sistem imunitar puternic si protejeaza ochii. Beta-carotenul din aceste legume este un foarte puternic antioxidant.

5. Ceapa si usturoi
Aceste alimente sunt bune pentru prevenirea artritei, afectiunilor cardiace, diabetului si anumitor forme de cancer. Ceapa, usturoiul, arpagicul si prazul grabesc procesul de vindecare deoarece contin cantitati mari de vitamina C, seleniu, potasiu si crom.

6. Fructe de padure
Murele, afinele, capsunele si zmeura sunt numite super-alimente deoarece contin cantitati mari de vitamina C, fibre si antioxidanti. Toti acesti nutrienti imbunatatesc starea de sanatate. Fructele de padure joaca un rol important in prevenirea mai multor tipuri de cancer si a distrugerii celulelor creierului.

7. Citrice
Grepfrut, portocale, tangerine si lamai. Acestea sunt citricele care pot proteja organismul de cancer de piele. Aceste fructe ajuta la detoxifierea organismului, ofera protectie impotriva cancerului si a accidentelor vasculare si intaresc sistemul imunitar. Bogate in vitamina C, citricele sunt aliatul ideal impotriva racelilor.

8. Cereale integrale
Grau integral, orez brun, ovaz, toate imbunatatesc sanatatea si intaresc imunitatea, ofera protectie inimii in fata bolilor, reduc inflamatiile si previn diabetul.

9. Peste si fructe de mare
Somonul, crevetii, sardinele sunt alimente bogate in acizi grasi Omega 3. Aceste substante protejeaza creierul, inima, regleaza tensiunea arteriala si joaca un rol important in prevenirea mai multor afectiuni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img