vineri, 19 aprilie, 2024

Cercetători: Viața ar fi apărut întâi pe Marte, nu pe Pământ

Distribuie:

Publicat:

Moleculele organice care au permis apariția pentru viața din Sistemul Solar au fost prezente pe Marte în urmă cu aproximativ 4,5 miliarde de ani, sugerează o nouă cercetare. Și, în timp ce aceste componente critice ar fi putut ajunge pe Pământ în același timp, pe Planeta Roșie viața a găsit cele mai primitoare condiții, anunță descopera.ro.

Pământul și Marte sunt ambele membre ale Sistemului Solar interior, care este format din patru planete stâncoase și centura de asteroizi. La scurt timp după formarea lor, aceste planete terestre au suferit un bombardament brutal în timp ce un torent de asteroizi a plouat asupra Sistemului Solar interior.

În timp ce aceste roci au fost asimilate atât în scoarța Pământului, cât și a lui Marte, mișcarea plăcilor tectonice pe lumea noastră natală a făcut ca acești meteori antici să fie reciclați în interiorul planetei. În schimb, suprafața lui Marte este staționară, ceea ce înseamnă că rocile care s-au izbit de planetă în trecutul îndepărtat rămân pe loc și pot fi studiate, scrie IFL Science.

Viața din Sistemul Solar ar fi apărut întâi pe Marte

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img