miercuri, 24 aprilie, 2024

Ceremonie de depunere de coroane la Cimitirul Sfantul TOMA din Husi-FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Astazi, 9 iunie, incepand cu ora 12:00, in Cimitirul Eroilor al parohiei „Sfantul Toma “din Husi s-a desfasurat o ceremonie de depunere de coroane. Au participat veterani de razboi, credinciosi, elevii, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai Batalionului 202 CBRN Husi, reprezentanti ai principalelor structuri MAI sau MapN dar si politicieni din zona.

Slujba religioasa a fost oficiata de catre preotul ortodox, Marcel Miron. Apoi primarul municipiului Husi a tinut un discurs, iar totul s-a finalizat cu o depunere de coroane la Monumentul Eroilor situat in cimitir.

INALTAREA DOMNULUI este ultima zi in care se mai pot rosi oua si in care se mai foloseste salutul pascal (“Hristos a inviat!… Adevarat a inviat!”), dar mai ales in forma adaptata: “Hristos S-a inaltat!… Adevarat S-a inaltat!”, conform crestinortodox.ro.

INALTAREA DOMNULUI. Sarbatoarea Inaltarii Domnului se mai numeste, popular, Ispas sau Pastele Cailor, dupa numele personajului mitic cu acelasi nume, despre care se spune ca ar fi asistat la INALTAREA DOMNULUI. Se spune ca Ispas era un om bun si vesel, si de aceea oamenii ar incerca in aceasta zi de INALTAREA DOMNULUI sa fie bine dispusi si sa nu-si caute pricini de suparare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img