joi, 18 aprilie, 2024

Ceremonie militara in premiera in cimitirul Husi-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Astazi, 26 august, in toata tara au avut loc, in premiera, ceremonii militare si religioase dedicate celor 330.000 de eroi care au cazut in lupta in Primul Razboi Mondial, ceremonii organizate cu prilejul implinirii a 100 de ani de la intrarea Romaniei in aceasta conflagratie mondiala.

In municipiul Husi, festivitatea a fost organizata de UM 01776 (Batalionului 202 Aparare CBRN (Interventie la Dezastre) G-ral GHEORGHE TELEMAN), si s-a desfasurat in cimitirul Sfantul Toma, unde se afla si mormintele eroilor cazuti in lupta. La festivitate au fost prezenti atat reprezentati ai structurilor MAI/MAPN, cat si oficialitati locale, si o amintim pe doamna viceprimar, Liliana Catargiu.

Festivitatea a inceput la ora 10:00, printr-o ceremonie religioasa oficiata de catre preotii Marcel Miron si Marius Antohi. La scurt timp, a fost tinut un moment de reculegere. La sfarsit, cei prezenti au aprins o candela si au depus o jerba de flori in cinstea eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

De reamintit este faptul că în 100 de cimitire sau monumente ale eroilor, vor avea loc ceremonii de “Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial”. Personalităţi militare, ale vieţii culturale, politice şi sociale, militari răniţi în teatrele de operaţii, copii ai eroilor căzuţi în teatrele de operaţii, urmaşi ai eroilor căzuţi în Primul Război Mondial. Cetățenii vor da citire, succesiv, unor liste ce cuprind nume de eroi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img