vineri, 29 martie, 2024

Cetatean american depistat cu sedere ilegala in municipiul Barlad

Distribuie:

Publicat:

Politistii de imigrari din Vaslui au depistat un barbat de 58 de ani din Statele Unite ale Americii, care nu a parasit teritoriul Romaniei la expirarea dreptului de sedere. Acesta a fost sanctionat contraventional cu suma de 400 lei si indrumat catre structura de imigrari in vederea reglementarii dreptului de sedere, in calitate de membru de familie al unui cetatean roman.

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari – Biroul pentru Imigrari al judetului Vaslui au desfasurat miercuri, 21 martie, o actiune pe linia combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini, pe raza de competenta.

In cadrul activitatilor intreprinse, pe raza municipiului Barlad, politistii de imigrari au depistat, cu sedere ilegala, un barbat in varsta de 58 ani, din Statele Unite ale Americii.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca, acesta a intrat legal in tara si nu a parasit teritoriul Romaniei la expirarea dreptului de sedere. Intrucat, este membru de familie al unui cetatean roman, barbatul a fost consiliat si indrumat sa se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrari cu documentele necesare in vederea reglementarii situatiei juridice.

Totodata, barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 400 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata.

Biroul pentru Imigrari al judetului Vaslui continua activitatile de prevenire si combatere a sederii ilegale a strainilor prin organizarea de actiuni cu forte proprii sau in cooperare cu institutiile cu atributii in mentinerea unui climat de ordine si liniste publica in randul comunitatii noastre, solicitand cetatenilor straini sa acorde interes reglementarii dreptului de sedere in Romania.

De asemenea, invitam solicitantii sa utilizeze aplicatia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului alocat procesarii documentelor.

Contam pe respectul dumneavoastra fata de legislatia in domeniul migratiei si va invitam sa ne contactati pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale in domeniu la telefoanele 0235303450/0235303454, ori vizatand site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img