vineri, 19 aprilie, 2024

Cheia relatiilor fericite: veniturile partenerilor joaca un rol extrem de important

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii din New York au analizat modul in care venitul partenerilor afecteaza evolutia relatiilor. Acestia au ajuns la concluzia ca „Egalitatea pare sa sustina stabilitatea“.

Cheia unei relatii fericite ar consta in suma de bani castigata de fiecare dintre parteneri, spun cercetatorii Universitatii Cornell, New York, citati de publicatia The Independent. Nu doar ca partenerii care castiga bine sunt mai fericiti, dar au si sanse mai mari de a ramane impreuna, afirma cercetatorii. Studiu, realizat la Universioattea Cornell, a avut ca tema modul in care banii pot afecta evolutia unei relatii. Un aspect al cercetarii analizeaza ideea conform careia partenerii au mai multe sanse de a ramane impreuna atunci cand au venituri semanatoare. „Odata ce cuplurile au atins un anumit prag al veniturilor, inregistreaza mai multe sansa sa se casatoreasca. Ei vor sa aiba o casa, o masina si economii suficiente pentru a-si organiza o nunta mare. O alta nevoie a lor este aceea de a avea locuri de munca stabile si un venit constant“, spune Patrick Ishizuka, coordonatorul studiului. 

Potrivit lui Ishizuka, cuplurile care au o situatie economica mai slaba sunt mult mai predispuse la certuri si despartiri, in ciuda cercetarilor anterioare care sugereaza ca persoanenele cu mai putini bani pun pe locul doi intemeierea unei familii. „Cuplurile care locuiesc impreuna si castiga salarii similare au, de asemenea, o probabilitate mai mare de a ramane impreuna. Egalitatea pare sa sustina stabilitatea“, a mai spus Ishizuka.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img