vineri, 29 martie, 2024

Chiftelute invelite in bacon, un aperitiv vedeta care face furori. Pur si simplu nu ii poti rezista!

Distribuie:

Publicat:

Aceste chiftelute sunt cu adevarat wow atat la aspect cat si la gust!Combinatia dintre gustul de chiftelute clasice cu bacon este inimaginabil de bun. Se pot servi cu salate de toate felurile sau garnitura, fiecare alege

De ce ingrediente avem nevoie: 500 grame carne tocata (porc+vita), parmezan ras (se poate si cascaval sau branza), miezul de la 2 felii de paine,  2 oua, 4 catei de usturoi, 1 ceapa medie, sare, piper, boia, 400 de grame de bacon feliat.

Mod de preparare: Cu exceptia baconului, ingredientele se amesteca impreuna. Formeaza chiftelutele si inveliti-le in bacon.Asezati-le intr-o tava de copt cu hartie de copt la 180 de grade pentru 40-50 minute.

Asteptati cu nerabdare, pentru ca sigur veti termina impreuna cu familia tava!

Vezi si reteta pentru chiftelute falafel:

Ingrediente pentru 4 portii de falafel de post

1 conserva de naut, 1 ceapa, 2 catei de usturoi,o legatura patrunjel tocat, 1 lingurita chimen macinat, o felie de paine, 1 lingura faina alba, sare si piper

Mod de preparare:

Teoretic falafelul e doar cu naut, dar eu aveam o conserva de amestec de fasole si naut de la Mega si am folosit-o pe asta.Am sfaramat fasolea, am amestecat-o cu o ceapa mica tocata marunt, 2 catei de usturoi rasi, o legatura de patrunjel tocat, o lingurita de chimen macinat (sau il puteti zrobi intr-un mojar), o felie de paine inmuiata in apa si o lingura de faina (+ sare, piper, niste ardei iute tocat for an extra kick). Am format chiftelute rotunde, le-am dat prin pesmet, ca sa fie mai crocante, si le-am prajit.

Vezi si reteta pentru chiftele cu cartofi:

Delicioasele Chiftele din cartofi sunt savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi ca si aperitive alaturi de diverse dip-uri, dar si ca fel principal de mancare alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.

Ingrediente Chiftele din cartofi:500 grame cartofi, 1 ou batut, 2 linguri amidon de porumb sau faina,2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapa uscata, 1 legatura patrunel proaspat tocat, 1 legatura marar proaspat tocat, 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita nucsoara macinata,Sare,Piper,Ulei pentru prajit

Mod de Preparare Chiftele din cartofi:

Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici.Puneti cartofii rasi intr-un castron mare.Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.
Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina).Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta.Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.

Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime.Serviti chiftelele de cartofi calde.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img