joi, 28 martie, 2024

Chili: 3 mari beneficii pentru organismul nostru

Distribuie:

Publicat:

Trei mari beneficii ale chili. Cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru numeroasele sale avantaje, chili este o plantă prezentă acum în bucătăriile noastre. A fost exportat în Europa de către spanioli, dar legenda spune că Christopher Columb care a adus ardeiul în America în a doua sa călătorie, în 1492.

Ardeiul s-a adaptat cu ușurință la climatul european și a reușit să se răspândească pe continent. Principala sa componentă activă este capsaicina.

Un compus care are proprietăți benefice

Chili conține, de asemenea, multe minerale precum calciu, sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, mangan, cupru, zinc și seleniu. Vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K și J se găsesc și ele, dar și alfa și beta-caroten, beta-criptoxantină, luteină și zeaxantină. Din toate aceste motive, adăugarea acestui condiment în mâncărurile noastre este benefică pentru sănătatea noastră.

1) Trei mari beneficii ale chili. Afrodiziac natural

Efectul afrodisiac al chilli este cunoscut de mult timp. Datorită numeroaselor sale substanțe nutritive, care stimulează vasodilatația periferică, promovează fluxul de sânge către organele genitale. De asemenea, crește temperatura corpului.

2) Bun pentru inimă

Chilli reglează fluxul sanguin, ceea ce facilitează circulația arterelor. Proprietățile acestui ingredient contribuie, de asemenea, la reducerea nivelului de trigliceride și colesterol din sânge, reducând totodată riscul de cheaguri de sânge.

3) Anti-tumori și antiinflamatorii

Chili poate reduce efectele răcelilor și tusei, prin reducerea simptomelor gripei sezoniere. În plus, se spune că capsaicina are proprietăți anticanceroase, antibacteriene și analgezice. Conform unor studii, consumul acestui ingredient este foarte util pentru prevenirea cancerului de colon și de stomac. Acest lucru s-ar datora numeroșilor antioxidanți prezenți în interior.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img