joi, 28 martie, 2024

China incepe RAZBOIUL cu bitcoin

Distribuie:

Publicat:

China va lua măsuri ferme împotriva activităţilor de minare de bitcoin şi a activităţilor de tranzacţionare, în încercarea de a elimina riscurile financiare, a anunţat vineri Comitetul de dezvoltare şi stabilitate financiară de la Beijing, transmite Reuters.

Statul chinez va lua măsuri energice împotriva activităţilor ilegale de pe piaţa valorilor imobiliare, şi va menţine stabilitatea pieţelor bursiere, a pieţelor de obligaţiuni şi a pieţei valutare, a anunţat Comitetul după reuniunea condusă de vicepremierul Liu He, scrie agerpres.ro.

Politica monetară prudentă a Chinei va fi flexibilă şi adecvată, în timp ce va fi menţinută rata de schimb a yuanului stabilă, la un nivel rezonabil şi echilibrat, a precizat Comitetul de dezvoltare şi stabilitate financiară.

Miercuri, bitcoin a coborât sub pragul simbolic de 40.000 de dolari, o premieră în ultimele trei luni, după ce mai multe federaţii bancare din China au avertizat că aceste criptomonede "nu sunt monede adevărate".

Miercuri după amiază, bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, era cotată la 38.940 de dolari, o scădere de 9% comparativ cu ziua precedentă şi un declin de 40% faţă de maximumul de 64.895 de dolari atins în data de 14 aprilie.

Criptomonedele "nu sunt monede adevărate", au apreciat miercuri mai mult federaţii bancare de referinţă din China, lansând un avertisment împotriva "speculaţiei", într-o ţară care îşi pregăteşte propria monedă virtuală.

La un moment dat, China era una dintre cele mai puternice pieţe pentru bitcoin, cea mai răspândită monedă virtuală. Cu toate acestea, în 2019 autorităţile de la Beijing şi-au schimbat punctul de vedere, iar plăţile cu criptomonede au fost declarate ilegale pe motiv că acestea monede pot fi un instrument utilizat în activităţi infracţionale. Ţara asiatică est îngrijorată de riscul speculativ pe care îl prezintă criptomonedele pentru sistemul său financiar. În schimb, activităţile de minare de bitcoin şi deţinerea de monedă virtuală sunt tolerate.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Tehnologia blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img