vineri, 29 martie, 2024

China: Uniforme scolare cu GPS – parintii vor fi alertati daca odraslele lor chiulesc

Distribuie:

Publicat:

China este una din societatile in care este folosita din plin tehnologia de recunoastere faciala, cea mai noua implementare vizandu-i pe elevii chiulangii.    

In noua unitati de invatamant din provincia Guizhou si in regiunea autonoma Guangxi Zhuang, ambele confruntandu-se cu o rata deosebit de ridicata a absenteismului scolar, elevii sunt obligati sa poarte uniforme scolare inteligente, prevazute cu sisteme de urmarire prin GPS

Guizhou Guanyu Technology, compania care a dezvoltat tehnologia de monitorizare, afirma ca aceasta se activeaza atunci cand elevii intra in scoala.

Daca in ciuda avertizarilor, vreunul dintre scolari se incumeta sa chiuleasca, sunt trimise notificari profesorilor si parintilor, iar in cazul in care elevul paraseste incinta scolii fara permisiune, o alarma sonora se declanseaza automat.

Uniformele high-tech sunt prevazute si cu camere video, ce pot fi accesate de parinti prin intermediul unei aplicatii, iar functia de recunoastere faciala are rolul de a-i descuraja pe elevi sa schimbe uniformele intre ei.

Elevii au doua uniforme – pentru vara si iarna, fiecare costand aproximativ 320 de yuani (47 de dolari), pret similar cu cel al uniformelor obisnuite.

Fara sa tina cont de parerea copiilor despre aceasta masura, parintii se declara incantati de idee. "Este dificil sa cresti un adolescent, asa ca am nevoie de tot ajutorul pe care il pot primi", a spus unul dintre ei pentru China Daily.

Unii analisti politici comenteaza faptul ca mediatizarea pe canalele media oficiale a acestei informatii poate fi intrepretata drept un semnal al intentiei Partidului Comunist de a obisnui opinia publica cu ideea de monitorizare a indivizilor, extrem de prezenta in China, care. prin multitudinea de alte masuri similare introduse, este tot mai aproape de a deveni primul stat autoritar digital.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img