joi, 28 martie, 2024

Cinci motive sa mananci caju

Distribuie:

Publicat:

Nucile caju sunt înrudite cu fisticul si fructele de mango, facand parte din aceeasi familie. De aceea nucile caju sunt considerate fructe, fiind foarte folosite în Brazilia. In ultima perioada le gasim foarte usor si la noi, începand sa fie din ce în ce mai consumate si de catre romani. Ele sunt mai dulci si cremoase decat nucile romanesti si migdalele, sunt la fel de bogate în grasimi bune si aduc o multime de beneficii pentru sanatate.

Nucile caju: beneficii

1. Consumate cu moderatie, nucile caju sunt bune în curele de slabire

Combinatia lor de grasimi omega 3, fibre si proteine confera satietate si împiedica aparitia senzatiei de foame, de aceea nucile caju pot sa fie consumate atunci cand tii dieta si nu te îngrasa.

O portie zilnica de 16-18 nuci caju crude contin 5 grame de proteine si 13 grame de grasimi, astfel ca este de preferat sa le alegi pentru gustarile sanatoase dintre mese. Ca sa faci o comparatie, 14 jumatati de nuca contin 4 grame de proteine si 18 grame de grasimi. Potrivit site-ului The World’s Healthiest Foods, un sfert de cana cu nuci caju contin aproximativ 221 de calorii.

Un studiu aparut în publicatia Obesity arata ca persoanele care obisnuiesc sa consume nuci caju si alte oleaginoase de doua ori pe saptamana au un risc mult redus de a se îngrasa în comparatie cu cele care nu includ aceste alimente în dieta lor.

2. Scad colesterolul si trigliceridele

Numeroase cercetari arata ca atunci cand sunt consumate în cadrul unei diete echilibrate, nucile caju si celelalte oleaginoase scad trigliceridele si colesterolul rau.

3. Nucile caju au grija de inima ta

Potrivit unei cercetari publicate în British Journal of Nutrition, consumul de moderat de nuci reduce riscul de boli cardiace coronariene. Specialistii recomanda persoanelor care au probleme cu inima sa consume de cel putin 4 ori pe saptamana cate un pumn mic de nuci caju crude, deoarece au un efect protector.

4. Intaresc sistemul osos

Datorita continutul ridicat de cupru, magneziu si calciu nucile caju protejeaza oasele si întaresc sistemul osos. Cuprul De asemenea cuprul din caju este vital pentru enzimele care sunt implicate in combinarea colagenului si elastinului, dand substanta si flexibilitate oaselor si incheieturilor.

5. Nucile caju previn formarea pietrelor la fiere

Potrivit unui studiu realizat pe 80.000 de femei, se pare ca femeile care consuma cel putin 30 de grame de nuci pe saptamana, precum caju, au un risc cu 25% mai mic de a face pietre la fiere.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

spot_img