joi, 28 martie, 2024

Cine a încercat să-l împiedice pe Charles să devină rege. La complot a participat și Prințesa Diana

Distribuie:

Publicat:

Prințul Andrew a complot în secret cu Prințesa Diana și fosta sa soție, Sarah Ferguson, să-l împiedice pe Charles să devină rege și să-i permită Prințului William să preia tronul, în caz că regina Elisabeta a II-a ar fi murit înainte ca acesta să ajungă la vârsta majoratului. Acest lucru i-ar fi permis Ducelui de York să fie regent, potrivit unei noi biografii explozive.

Se presupune că, de asemenea, Andrew a făcut „lobby” pe lângă regină și s-a opus căsătoriei dintre Charles și Camilla, acum Rege și Regină Consoartă, spunându-i mamei sale că aceasta din urmă nu este de viță nobilă și inspiră neîncredere.

Prințul Andrew nu l-a vrut rege pe Charles

Noua carte a Angelei Levin despre viața Camillei susține că Ducele de York s-a purtat „foarte urât” cu ea și a conspirat cu Prințesa Diana pentru a-l împiedica pe fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a să devină rege, potrivit presei britanice.

„Andrew a făcut lobby foarte intens cu speranța că Charles nu va deveni rege când va muri mama lui și că William va purta coroana”, a spus ea.

Angela Levin a adăugat că Prințul „a făcut lobby intens” pentru a încerca să-l împiedice pe fratele său mai mare să urce la tron. „Grație prieteniei cu soția lui Andrew, Sarah, ducesa de York, Diana a complotat cu Andrew în încercarea de a-l da la o parte pe Prințul Charles, astfel încât Prințul Andrew să poată a devenit regent al Prințului William”, afirmă surse regale.

Tensiuni între prințul Andrew și fratele său mai mare

„Au fost vremuri întunecate și ciudate, în care paranoia devenise o realitate, iar acest lucru era îngrijorător”, scrie autoarea în noua biografie bazată pe viața Camillei.

„Comportamentul lui a fost foarte, foarte negativ și extrem de neplăcut pentru Regina Elisabeta, care nu a fost de acord cu el. Se pare că era foarte supărat că nu putea conduce țara. A fost atât de ostil acceptării Camillei în Familia Regală, încât nu cred că a fost iertat vreodată”, a adăugat sursa.

Ducele de York și Regele Charles al- III-lea au avut o relație tensionată de-a lungul anilor, care s-a înrăutățit și mai mult după scandalul privind legăturile prințului Andrew cu pedofilul Jeffrey Epstein.

Când Palatul Buckingham a anunțat în ianuarie că Prințul va fi deposedat de toate titlurile sale militare și patronaje, din cauza acuzațiilor de abuz sexual asupra Virginiei Giuffre, s-a înțeles că Charles a jucat un rol esențial în influențarea deciziei. La vremea respectivă, surse de la palat spuneau că decizia „nemiloasă și rapidă” a fost „discutată pe scară largă” în cadrul familiei regale, după tentativa eșuată a lui Andrew de a convinge un judecător să respingă procesul civil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img