vineri, 26 aprilie, 2024

Cine este procurorul Codrut Olaru, vicepresedintele CSM care nu a fost votat de niciun procuror

Distribuie:

Publicat:

Procurorul Codrut Olaru a fost ales, vineri, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Conform surselor din interiorul CSM, Codrut Olaru a fost ales fara niciun vot al procurorilor din CSM, asta in ciuda faptului ca el face parte din Consiliu din partea procurorilor. 

"In urma deliberarii si numararii voturilor referitor la candidatura depusa de domnul procuror Codrut Olaru, rezultatul este: 10 – DA, 9 – NU. Deci vicepresedinte pentru 2018 – domnul procuror Olaru. Felicitari", a anuntat Mariana Ghena, cea care a detinut functia de presedinte CSM in anul 2017. 

Procurorul Codrut Olaru este membru CSM din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a fost singurul candidat pentru functia de vicepresedinte al Consiliului. Codrut Olaru a mai ocupat functia de procuror-sef DIICOT si pe cea de procuror general adjunct al PICCJ.
Activarea ca general al Armatei a lui Codrut Olaru, fost adjunct al procurorului general, acum la sectia Parchetelor Militare, scoate la iveala o parte mai putin cunoscuta, si deopotriva, controversata a carierei sale: doua grade militare obtinute in cateva luni, in 2011, la propunerea lui Gabriel Oprea, unul retras cateva luni mai tarziu, in 2012, de Corneliu Dobritoiu, si redat, in 2013, de Mircea Dusa.

BREAKING NEWS! Cine este noul sef al CSM

Avansarile procurorului au fost justificate, in 2011, de MapN  ca fiind facute „in mod exceptional”, situatie rasturnata un an mai tarziu cand o comisie de analiza a Armatei „nu a putut deslusi daca gradul de colonel a fost acordat in baza legii si a nevoilor ministrului”, explica acum fostul ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu. Dupa plecarea acestuia insa, succesorul sau, Mircea Dusa,  pare ca a deslusit, dandu-i inapoi lui Olaru gradul de colonel, ulterior fiind avansat general de Traian Basescu.

Intreaga poveste a avansarii lui Codrut Olaru a intrat in atentia publica dupa ce, recent, pe 17 mai 2016, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de rechemare in activitate a lui Codrut Olaru,  general de brigada cu o stea, in rezerva,  in Ministerul Apararii Nationale. Simultan cu aceasta trecere in activitate a lui  Olaru, in varsta de doar 43 de ani, a avut loc si numirea sa in functia de procuror militar la sectia parchetelor militare de la Parchetul General.

Intr-un singur an, in 2011, procurorul Codrut Olaru primeste succesiv gradele de locotenent-colonel si colonel, desi era ofiter in rezerva

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img