joi, 28 martie, 2024

Cine va fi presedintele CJAS Vaslui?!

Distribuie:

Publicat:

Demiterea liberalei Simona Polak din functia de director general al Casei de Asigurari de Sanatate Vaslui, inscrie o noua serie de candidati pentru postul ramas vacant.

Astazi are loc concursul pentru presedintia CJAS Vaslui, la care s-au inscris doi candidati.

 Jurista Alina Ludmila Baetu si Elaria Petronela Hagiu, o persoana binecunoscuta in lumea medicala vasluiana ca si administrator al unui lant de farmacii si a unei clinici private, care lucreaza cu CJAS. Un personaj controversat de altfel, deoarece convietuieste cu Marius Catalin Botezatu, administratorul unei clinici private,care a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, sub acuzatia de sustragere de sub sechestru.Acesta a incalcat dispozitiile Tribunalului, prin care este instituit sechestru asigurator impus de Finantele Publice asupra unor bunuri ale clinicii.

El a vandut unui alt om de afaceri vasluian unul din autoturismele puse sub sechestru, pentru a acoperi o parte din datoria pe care o avea catre firma acestuia din urma. Firma lui Botezatu & Hagiu este in reorganizare financiara, dupa ce a acumulat datorii in valoare de aproape sapte milioane si jumatate de lei. Asta in ciuda faptului ca aceasta clinica presta servicii medicale chiar si pentru Spitalul Judetean de Urgenta, ani la rand avand singurul computer tomograf din oras.

Candidata la presedintia CJAS, Elaria Petronela Hagiu a falimentat o farmacie din mediul rural pe care o administra, SC. Herakles SRL, din Ivanesti, in 2012, cand, printr-o decizie a Judecatoriei Vaslui, a fost executata silit pentru datorii la furnizori de medicamente. Hagiu a mai candidat, pentru functia de presedinte – director general al Casei de Asigurari de Sanatate Vaslui si in anul 2009, cand a obtinut, la proba scrisa, nota 2,90!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img