joi, 28 martie, 2024

Cine va fi viitorul premier al Romaniei si care va fi echipa noului guvern? Ieseanul Tudorel Toader isi pastreaza locul la Ministerul Justitiei

Distribuie:

Publicat:

Florin Georgescu, prim vice-guvernatorului BNR, ar fi numele cel mai vehiculat pentru functia de premier a lui Liviu Dragnea, dupa demiterea Executivului Grindeanu. Si din ministrii fostului Guvern, vor ramane unii pe posturi, potrivit unor surse politice citate de Mediafax.

Liviu Dragnea s-a intalnit inca de luni seara cu mai multi membri din partid pentru a face lista cu numele viitorilor membri ai guvernului, potrivit surselor citate. Strategia lui Dragnea este sa ceara sprijinul Comitetului Executiv National pentru fiecare ministru in parte.

Sursele citate spun ca liderul PSD ar vrea sa mearga pe mana prim vice-guvernatorului BNR, Florin Georgescu, pentru functia de premier.
Printre cei care vor face parte din Exectutiv se afla si ministri din Guvernarea Grindeanu: Sevil ShhaidehCarmen DanLia Olguta VasilescuMihai Tudose si Rovana Plumb isi vor pastra portofoliile, anunta surse politice.

Tudorel Toader va ramane la Ministerul Justitiei, in timp ce ALDE ar urma sa-si pastreze portofoliile actuale.

La Finante, postul ar urma sa fie ocupat de un nume care a mai detinut functia, Eugen Teodorovici. Diplomatul de cariera, ambasadorul Sorin Ducaru (care acum ocupa pozitia de Secretar General Adjunct pentru Provocari de Securitate din cadrul NATO) ar urma sa il inlocuiasca pe Gabriel Les la Aparare.

Sorin Moisa si Simona Miculescu sunt alte nume vehiculate de apropiatii lui Liviu Dragnea pentru noul Executiv.

Motiunea de cenzura “Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor” a fost adoptata miercuri in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. S-au inregistrat 241 de voturi pentru si 10 impotriva. Guvernul Grindeanu a cazut, majoritatea parlamentara urmand sa propuna un nou prim-ministru, pentru care sa ceara acceptul presedintelui Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img