joi, 28 martie, 2024

Ciocolata care se albeste nu este daunatoare. Care sunt insa cauzele albirii

Distribuie:

Publicat:

De multe ori se intampla, desi nu are termenul expirat, ca ciocolata sa aiba un aspect albit sau sa fie acoperita cu o pulbere fina, de culoare alba. Ca urmare a plangerilor frecvente ale consumatorilor, oamenii de stiinta germani din Hamburg au descoperit de ce ciocolata isi schimba culoarea si textura. In majoritatea cazurilor s-a constatat ca albirea este cauzata de stocarea sa la o temperatura incorecta, scrie descopera.ro, care citeaza Rador.

Atunci cand ciocolata este pastrata la o temperatura mai mare sau mai mica, se produce asa-numita „colorare grasa”, particulele albe aparand pe suprafata ciocolatei. Oamenii de stiinta sustin ca ciocolata albita nu este nociva pentru sanatate, insa ne recomanda depozitarea sa la o temperatura cuprinsa intre 16-18 grade si consumul ei cat mai repede dupa desfacerea ambalajului.

Consumul unui patratel de ciocolata ne permite sa ne „facem plinul” cu minerale precum magneziu si fosfor, dar si cu potasiu, fier sau vitamine, mai ales cele din grupul B. Asociata cu o alimentatie variata, ciocolata favorizeaza, de asemenea, mentinerea echilibrului alimentar. Atentie totusi la ce alegeti: optati pentru ciocolata neagra de calitate si evitati biscuitii cu crema sau alte deserturi bogate in zahar, care nu aduc un aport alimentar important.

Ciocolata este excelenta pentru moral, datorita continutului crescut in magneziu, un oligoelement cunoscut pentru efectele sale relaxante si importanta lui in transmiterea impulsurilor nervoase la nivelul creierului. De asemenea, prin continutul crescut in teobromina si feniletilamina, doua substante cu structura asemnanatoare amfetaminelor, ce actioneaza la nivel cerebral, creste activitatea neurotransmitatorilor.

Ciocolata face parte din „top 10” al alimentelor tineretei.  Cacaoa este, intr-adevar, unul dintre alimentele cele mai bogate in flavonoide, si in mod special in catechine, cunoscute pentru proprietatile lor antioxidante. Pentru a profita de numeroasele sale beneficii, consumati ciocolata neagra. Aceasta ajuta la mentinerea unui corp tanar si dinamic. Atentie la ciocolata cu lapte si cea alba, care, datorita continutului scazut in cacao, sunt sarace in flavonoide.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img