sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Circ in urma accidentului cu 22 de victime de la Iasi! Se cauta vinovatul pentru CATASTROFA evitata la milimetru! Consiliul Judetean sau soferul? FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Ieri a fost doar un pas pana la producerea celui mai sangeros accident rutier din ultimii ani • Nu mai putin de 22 de persoane au ajuns la spital dupa ce microbuzul in care se aflau s-a rasturnat • Vina este pusa pe umerii soferului, insa exista cateva aspecte care ar trebui sa ridice semne de intrebare • Dupa o ninsoare slaba, carosabilul a devenit alunecos si nimeni nu a intervenit pentru a imbunatati starea drumului • Chiar daca microbuzul in care se aflau calatorii era echipat corespunzator, acesta a derapat si a parasit partea carosabila • Soferul a precizat ca le-a atras atentia calatorilor inainte ca vehiculul sa se rastoarne

EXCLUSIV! A fost activat PLANUL ROSU de interventie dupa ce un microbuz s-a rasturnat! Zeci de persoane au fost transportate la spital

Ieri, la Iasi, s-a inregistrat un record negativ. In urma unui accident rutier, 22 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Cum s-a produs accidentul a fost usor de stabilit. Mai greu este de stabilit a cui este vina. De regula, in astfel de cazuri, pe numele soferului este deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Asa s-a intamplat si in acest caz. Totusi, este intr-adevar intreaga vina a soferului?

Ieri, 22 de persoane au ajuns la spital, din cauza neatentiei si a indiferentei. Calatorii care se aflau in microbuz voiau sa ajunga la Iasi, plecand din comuna ieseana Dobrovat. Ioan Tonegariu, de 47 de ani, se afla la volan, fiind angajat al firmei SC Sami Trans SRL.

Intr-o curba a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat. In microbuz se aflau, in afara de el, inca 22 de persoane.  "M-a furat, am derapat…Le-am zis oamenilor sa se tina bine ca ne rasturnam", a precizat soferul.

La ora 5:30 a fost activat planul rosu de interventie. Mai multe echipaje medicale au ajuns la fata locului, iar cele 22 de victime aveau sa ajunga la spital. Toate victimele erau din comuna Dobrovat. Numai o minune a facut ca toate sa scape cu viata. Un singur barbat a fost ranit grav, intrand in sala de operatie imediat dupa ce a ajuns la spital, insa, din fericire, nu se afla in pericol.

Cine este de vina

Politistii ieseni au deschis in acest caz o ancheta. "In cauza a fost deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, iar cercetarile continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt", au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Din verificarile facute pana in prezent de catre anchetatori, se pare ca soferul era in regula. La momentul producerii accidentului nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, iar masina era echipata corespunzator. Ramane, insa, in discutie starea drumului. De precizat este faptul ca soferii trebuie sa adapteze viteza de deplasare in functie de conditiile de drum. Totusi, reprezentantii Consiliului Judetean au simtit nevoia sa faca unele precizari prin care sa se "scoata".

"Având în vedere evenimentul rutier petrecut în aceasta dimineata pe DJ 247Dobrovat- Iasi, unde un microbuz a derapat si s-a rasturnat, precum si afirmatiile aparute în spatiul public cu referire la obligatiile Consiliului Judetean, respectiv ale Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor, facem precizarea ca, în afara duratei de valabilitate a contractului subsecvent acordului-cadru cu privire la deszapezire, în cazul unor fenomene meteo exceptionale se poate încheia un nou contract, numai în conditiile emiterii de catre institutiile abilitate a unei avertizari speciale în acest sens. Mentionam ca, din acest punct de vedere, judetul Iasi nu s-a aflat sub incidenta niciunei avertizari care ar fi putut afecta circulatia pe drumurile publice. Singurul cod emis de catre Administratia Nationala de Meteorologie a fost cel de vânt si vijelii, intrat în vigoare în aceasta dimineata la ora 6:00", au transmis reprezentantii CJ Iasi.

Dintr-o parte in alta

Din precizarile facute de reprezentantii CJ, intelegem ca printr-o exceptie s-ar putea interveni, insa doar daca este emisa o avertizare meteo in acest sens. Ca de fiecare data, vina este pasata de la un individ la altul si de la o institutie la alta. Cert este ca un astfel de accident este "mana cereasca" pentru o anumita categorie de oameni care vor sa semnaleze probleme mai mult sau mai putin reale. Solutii reale pentru prevenirea acestor accidente nu prea exista.

Nici autoritatile locale, nici cele judetene nu au semnalat starea proasta a drumului din Dobrovat si iata unde s-a ajuns. Despre accidentul care a avut loc la Dobrovat putem spune ca este cel mai grav din ultimii ani de la Iasi, asta ca numar de victime. Din fericire, nimeni nu a decedat, cu toate ca sansele erau destul de mari. Ancheta politistilor continua.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img