sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cistita: cum va ajuta ceaiul cu aceste flori

Distribuie:

Publicat:

Imperios sunteti indemnat sa urinati, arsuri la urinare, abdomen sensibil… Fara indoiala, este o cistita. Rapid, un ceai din plante cu flori de iarba neagra pentru a curata tractul urinar. Reteta dupa un remediu al bunicii.

Florile de iarna neagra contin molecule cu proprietati anti-inflamatorii: quercetina (flavonoid) si tanini (compusi fenolici), care actioneaza in mod specific pe peretii vezicii urinare, cu un efect analgezic.

Durerile foarte ascutite cauzate de inflamatia asociata cu infectia tractului urinar sunt repede calmante. Foarte diuretic, iarna neagra creste si volumul de urina, care ajuta la eliminarea bacteriilor (cel mai adesea gen Escherichia coli) prezente in vezica si responsabile de criza acuta.

Aceasta actiune de diluare a urinei este foarte benefica in prevenirea aparitiei cistitei. 

Vulturul (Calluna vulgaris) formeaza un arbust stufos care creste salbatic in pajisti, in stanci calcaroase si in soluri de siliciu. Poate fi plantat si in gradini. Florile sale roz sau purpurii dispuse in grup sunt recoltate din iulie pana in toamna. Sunt uscate intr-un loc uscat, departe de lumina. Florile pot fi, de asemenea, cumparate din magazinele de plante medicinale si din magazinele ecologice.

Puneti 30 g de flori intr-un litru de apa rece. Se fierbe pe foc mic pana cand preparatul se reduce la o treime. Filtrati si beti trei pana la patru cesti pe zi. Cresteti volumul cantitatii. Daca nu se intampla nimic in 48 de ore, discutati cu medicul dumneavoastra. Un antibiotic poate fi necesar. A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img