sâmbătă, 20 aprilie, 2024

CNN: Pretul aurului se indreapta spre 2000 de dolari pe uncie, desi la nivel global se resimt ingrijorarile legate de coronavirusul din China

Distribuie:

Publicat:

Aurul a fost una dintre puținele investiții a căror preț a crescut, luni, deși la nivel global se resimt îngrijorările legate de coronavirusul din China, care a dus la scăderi abrupte pe piețele bursiere, anunță MEDIAFAX.

"Există o mulțime de lucruri care ar putea funcționa greșit pe piața bursieră și impactul economic al unei încetiniri a Chinei din cauza coronavirusului ar putea fi resimțit la nivel global", a declarat David Beahm, președinte și CEO al Blanchard & Company.

Aurul a crescut cu peste 20% în ultimul an și a fost tranzacționat cu aproape 1.600 de dolari pe uncie, cel mai înalt nivel din 2013.

Între timp, potrivit sursei citate, indicele Dow Jonesc a scăzut cu 350 de puncte în ședința de tranzacționare de marți după-amiază.

Cele trei reduceri ale dobânzilor hotârâte, anul trecut, de Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a dus la slăbirea dolarului american și, sstfel, aurul a devenit mai atractiv pentru investitori.

În același timp, prețurile argintului, ale platinei și ale paladiului au înregistrat creșteri semnificative în ultimul an.

Potrivit World Gold Council, achizițiile în aur ale băncilor centrale s-au majorat cu 12% în primele trei trimestre ale anului 2019, față de acceași perioadă din 2018. Astfel, băncile centrale au adăugat 547,5 tone de aur în depozitele lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img