joi, 28 martie, 2024

Coșug-Hondru Adrian, tenismenul husean care a cucerit locul 1 si medalia de aur la turneul Silver tenis Sportya – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 Profesorul de educatie fizica si sport, Cosug-Hondru Adrian, a reusit performanta de a cuceri locul 1 si medalia de aur si cupa Silver la turneul Silver tenis Sportya. Performanta fiind una notabila dat fiind faptul ca este unicul sportiv tenismen din municipiul Husi care a reusit sa obtina locul 1 la tenis nivel 6 liga Sportya . Acesta si-a descoperit aceasta pasiune inca din tinerete , dar pana la aceasta varsta nu a reusit sa se axeze cumva doar pe ea . Coșug-Hondru Adrian, fiind si un jucator de fotbal si antrenor secund la o echipa de fotbal antrenata chiar de tatal sau . Sportivul husean isi doreste sa aducă numele orasului pe cele mai inalte podiumuri si in acelasi timp antreneaza si cauta noi talente in acest frumos sport numit tenis .

Citeste mai jos întreaga declaratie oferita de husean pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI :

“Promovez imaginea tenisului hușean în țară cu rezultate finale ,semifinale Iași ,Bîrlad ,Vaslui etc. Pasiunea tenisului de câmp a apărut de la vârsta de 5 ani ,când urmăream cu părinții meciuri rare la TV cu marii idoli Pete Sampras ,Boris Becker ,Stefan Edberg ,Agassi . I-am ,,furat "rachetele de tenis și mingile albe tatălui meu și am început să jonglez prin casă .Erau două terenuri in curtea liceului Cuza-Vodă și mergeam cu prietenii mei să imităm marii tenismeni de la TV. Asa am început aventura tenisului ,mă antrenam ore întregi zilnic lovind mingea la peretele liceului folosind toate tipurile de lovituri, forehand ,backhand, voleuri ,servicii ,etc .Jucam din primăvară pana toamna târziu cu diferiți prieteni de la bloc ,din școală, cu tatăl meu ,cu diferiți oameni care practicaseră tenisul amator sau chiar legitimați la cluburi . Din păcate nu am jucat legitimat din cauza faptului că nu erau cluburi sportive de tenis în oraș și nici în județ, am jucat doar fotbal de performanță la echipa de juniori a Husiului ,după care la seniori.

Tenisul nu l-am abandonat niciodată, jucând de placere ,zilnic ,multe ore .Am jucat în câteva turnee la nivel se facultate la Academia Națională de Educație Fizică București, unde am fost 3 ani student la zi și 2 ani la IEFS IASI . După terminarea facultății m-am apucat de antrenorat ,la 18 ani ,având la clubul Renel Huși peste 120 de copii angrenați în fenomenul tenisistic Am făcut o pauză cu tenisul ,am ajuns profesor la Școala Pădureni ,unde am fondat echipa de fotbal Autorom Padureni liga 4 ,unde am antrenat copii juniori și seniori cu ajutorul tatălui meu, foarte pasionați de fotbal, el fiind antrenor și eu secund și jucător.

În 2019 am început să joc in circuitul național Tenis Partener și am fondat clubul sportiv ATLETIC HUȘI unde am angrenat in mișcare peste 70 de copii . Am reușit să fac rezultate foarte bune în zona Iași, Birlad Vaslui în circuitul Tenis Partener ,devenit acum circuit internațional Sportya Tenis ,culminând cu locul 1 nivel 6 ,Tomesti Iași Pe plan local am făcut un turneu la copii pe baza Alvarena, urmând să îi introduc pe copii pe marile arene de tenis naționale. Sper să răsară tinere talente și certitudini pe culmile tenisului husean și de ce ,nu ,național. Dacă nu am reușit eu datorită diverselor inconveniente din acei ani 80 ,90 ,sper să reușească micii sau tinerii sportivi hușeni actuali. Eu și tatăl meu ii susținem și sperăm să ajutăm cât putem tenisul și sportul hușean și județean. “ declara acesta

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img