joi, 28 martie, 2024

Școala Gimnazială ” N. G. Lupu ” Arsura a primit 20 de calculatoare – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Asociația Viitorul Copiilor Hușeni a depus și a câștigat proiectul EDUCAȚIA COPIILOR DIN MEDII DEFAVORIZATE în cadrul programului " Dăm Click pe România 2020 " ,care are drept scop donarea de calculatoare de către Asociația Ateliere Fără Frontiere unităților școlare. Managerul proiectului este Ginu Ciobanu, președintele Asociației Viitorul Copiilor Hușeni, iar coordonatorul tehnic este Mirela Ciobanu, profesor la Școala Gimnazială " N. G. Lupu" Arsura. Beneficiarul acestui proiect este Școala Gimnazială " N. G. Lupu " Arsura, care a fost dotată cu 20 de calculatoare, ce vor fi distribuite astfel : 14 calculatoare la ciclul gimnazial, iar 6 la ciclul primar. Achiziționarea acestor calculatoare vine atât în sprijinul elevilor cât și al profesorilor ușurând astfel procesul instructiv – educativ. Rețeaua de calculatoare va putea fi folosită eficient atât la orele de TIC cât și la celelalte discipline precum și în diferite activități extrașcolare: concursuri, activități cultural – artistice, lecții de șah prin programul CHESSBASE 15, pe care îl avem achiziționat in școală.

Calculatorul este foarte util atât elevului cât și profesorului însă folosirea acestuia trebuie realizată astfel încât să îmbunătățească calitativ procesul instructiv-educativ, nu să îl îngreuneze. Calculatorul trebuie folosit astfel încât să urmărească achiziționarea unor cunoștințe și formarea unor deprinderi care permit elevului să se adapteze cerințelor unei societăți aflată într-o permanentă evoluție. Aceștia trebuie sa fie pregătiți, orientați cu încredere spre schimbare, ei vor simți nevoia de a fi instruiți cât mai bine pentru a face față noilor tipuri de profesii.

Principalii beneficiari sunt elevii și profesorii Scolii Gimnaziale N.G.Lupu-Arsura.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a demonstra avantajele utilizării tehnologiei informaţiei şi comunicării în educaţie şi de a oferi un model de bună practică în formarea elevilor și profesorilor pentru atingerea unor standarde europene în educaţie și formare continuă.

Domnul primar al comunei Arsura , Năstase Andrei și domnul director al Școlii Gimnaziale N.G.Lupu-Arsura , Dumitru Vasile ne-au asigurat că aceste calculatoare vor fi puse în funcțiune conform proiectului derulat de Asociația Viitorul Copiilor Hușeni – EDUCAȚIA COPIILOR DIN MEDII DEFAVORIZATE .

Mulțumim Asociației Ateliere Fără Frontiere și partenerilor /sponsorilor , care au inițiat acest proiect " Dăm Click pe România 2020 " , prin care numeroși copii au primit calculatoare , iar mai multe școli din țară au fost dotate cu echipamente necesare pentru crearea de laboratoare de informatică dând astfel o șansă copiilor la educație.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img