vineri, 29 martie, 2024

COD GALBEN de canicula in 14 judete si in Bucuresti! Ce se intampla in jumatatea de nord-vest a tarii

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni o atentionare cod galben de canicula pentru 14 judete si Capitala, valabila luni si marti.

Meteorologii avertizeaza ca in cursul zilelor de luni si marti, valul de caldura se va extinde, iar disconfortul termic va fi accentuat in vestul si local in sudul si centrul tarii, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati.

Luni, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 36 de grade, mai ridicate – spre 37…38 de grade – in Banat, sudul Crisanei si vestul Olteniei.

Marti, valorile termice diurne vor fi cuprinse intre 34 si 37 de grade, izolat mai ridicate, in jurul a 38 de grade in Banat si vestul Olteniei.

Temperaturile minime nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

Potrivit ANM, in jumatatea de nord-vest a tarii, luni si marti, se vor inregistra ploi. “In cursul zilei de miercuri disconfortul termic se va mentine ridicat in regiunile sudice si sud-estice, in timp ce in restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestari specifice instabilitatii atmosferice”, arata Administratia Nationala de Meteorologie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img