joi, 28 martie, 2024

COD Galben la VASLUI

Distribuie:

Publicat:

ANM a emis vineri o noua avertizare Cod Galben de ploi insemnate cantitativ, ninsori si atrage atentia asupra depunerii unui strat consistent de zapada in anumite zone, dar si asupra aparitiei poleiului. Codul Galben este valabil in intervalul 27 noiembrie, ora 18 – 28 noiembrie, ora 12.scrie stiripesurse.ro

În intervalul menţionat în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Precipitaţii mixte se vor semnala în Banat, precum şi în zona Carpaţilor Orientali, în vestul şi nordul Moldovei şi local în Transilvania, unde se va forma polei. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În regiunile sudice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăşi local 55…65 km/h.

In după-amiaza zilei de 28 noiembrie şi în noaptea de 28/29 noiembrie precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice şi vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img