joi, 18 aprilie, 2024

Codrin Stefanescu il spulbera pe Klaus Iohannis: ‘Asta inseamna sa fii purtator de cuvant al unui sistem toxic care te manevreaza in mod clar si la vedere’

Distribuie:

Publicat:

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că singura variantă este ca Guvernul să sesizeze CCR în legătură cu un conflict constituțional, din cauza unui nou refuz al președintele Klaus Iohannis de a o numi pe Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării.

„Să o refuzi pentru a nu știu câta oară pe Lia Olguța Vasilescu, pe motiv că atacă statul paralel, pe Kovesi și abuzurile din justiție, asta înseamnă să fii purtător de cuvânt al unui sistem toxic care te manevrează în mod clar și la vedere. Să spui că Olguța Vasilescu nu are experiență, după doi ani în care a fost ministru al Muncii și a rezolvat mult mai devreme tot programul național privind majorarea de pensii și salarii, asta înseamnă să nu îți pese deloc de România și de români. Rămâne ca variantă, în final, ca Guvernul să sesize CCR pentru generarea unui conflict juridic de natură constituțională care trebuie făcut din prima”, a afirmat Codrin Ștefănescu, joi pentru MEDIAFAX.

Reacția social-democratului vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Șeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier și Dezvoltare.

Șeful statului precizează că Olguța Vasilescu, cât a fost ministru al Muncii, activitatea acesteia a fost lipsită de transparență, nepromovând dialogul cu societatea civilă. Acesta amintește și de afirmații controversate pe care le-a făcut Vasilescu și de „limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiției, reținute inclusiv de către CSM”.

Iohannis îi transmite șefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Șeful statului a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare și Transporturi, Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleași nume.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img