sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cofondatorul aplicatiei WhatsApp indeamna studentii sa-si stearga conturile de Facebook

Distribuie:

Publicat:

In cadrul unei conferinte sustinute la Universitatea Stanford, cofondatorul aplicatiei WhatsApp, Brian Acton, si-a aparat decizia de a vinde aplicatia catre compania Facebook, pentru suma de 19 miliarde de dolari. Totusi, Acton i-a indemnat pe studenti sa isi stearga conturile de Facebook, relateaza Buzzfeed News.
Brian Acton a fost unul dintre cei invitati la o conferinta pentru studentii cursului Computer Science 181, sustinut la Universitatea Stanford. Acton, in varsta de 47 de ani, care este un fost student al universitatii, a explicat principiile aplicatiei WhatsApp si decizia cruciala de a vinde aplicatia catre Facebook in 2014.
Acton a criticat companiile sociale, precum Facebook, pentru comercializarea confidentialitatii in schimbul profitului, chiar daca si el profitat de pe urma sistemului.
De asemenea, Acton a criticat modelele de profit a companiilor Facebook si Google, precum si „ecosistemul din Silicon Valley”, locul in care antreprenorii sunt presati sa „alerge dupa capital speculativ” si salarii mari pentru a satisface angajatii si actionarii.
„Ma intorc in Silicon Valley si lumea ma intreaba daca nu puteam pastra aplicatia, iar raspunsul meu este intotdeauna nu”, afirma Acton, referindu-se la decizia „rationala” de a obtine „saci de bani”.
„Aveam 50 de angajati in subordine si trebuia sa ma gandesc si la interesul lor. Am fost nevoit sa ma gandesc la investitorii nostri si la pachetul meu minoritar. Nu puteam sa spun nu, nici daca voiam”, adauga acesta. Aparitia la conferinta de la Universitatea Stanford este a doua instanta in care Acton adreseaza deteriorarea relatiei sale cu Mark Zuckerberg.
„Modelul de afacere al WhatsApp era: va oferim un serviciu timp de un an pentru un dolar”, continua Acton. „Nu era cel mai extraordinar model, dar daca aveam un miliard de utilizatori, aveam 1 miliard de dolari profit in fiecare an. Asta nu este ce Google sau Facebook cauta. Cele doua companii vor un profit de miliarde”, adauga acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img