marți, 16 aprilie, 2024

Colesterolul, benefic pentru organism: De ce este esențial pentru sistemul imunitar

Distribuie:

Publicat:

Colesterolul este răspunzător pentru o serie de procese biochimice din corp, de aceea este esențial pentru buna funcționare a organismului. Află mai multe în cele ce urmează despre rolul colesterolului.

Cu toate că este perceput ca fiind inamicul numărul 1 al sănătății inimii (atunci când depășește nivelurile recomandate), dacă valorile sale sunt între limite, colesterolul este benefic pentru organism. Problemele intervin, însă, atunci când nivelul de colesterol depășește valorile normale.

Tipuri de colesterol

Colesterolul nu se poate dizova în sânge și este transportat de către lipoproteine. Lipoproteinele sunt de două feluri: lipoproteine cu densitate mică, cunoscute și sub numele de colesterol LDL (sau colesterol rău) și lipoproteine cu densitate mare, care poartă denumirea de colesterol HDL (colesterolul bun).

Cercetările științifice au arătat cum colesterolul bun protejează sistemul cardiovascular, în timp ce colesterolul rău se depune pe pereții arterelor și poate cauza afecțiuni cardiace, relatează doc.ro.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img