vineri, 19 aprilie, 2024

Comandantul-sef al Fortelor Democratice Siriene: ‘In aproximativ o saptamana, vom anunta victoria noastra totala asupra SI’

Distribuie:

Publicat:

Comandantul-şef al unei coaliţii siriene arabo-kurde care luptă împotriva jihadiştilor a afirmat joi că ultimul petec de pământ din mâinile grupării Stat Islamic (SI) din estul Siriei va fi cucerit în aproximativ o săptămână, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

 

Mazloum Kobani, comandantul-şef al Forţelor Democratice Siriene (FDS), susţinute de coaliţia internaţională condusă de SUA, a făcut această declaraţie în faţa unor oameni ai săi care au fost ţinuţi ostatici de SI, conform unor imagini video difuzate de gruparea lui. "În aproximativ o săptămână, vom anunţa victoria noastră totală asupra SI", a declarat el pentru aceşti combatanţi care se numără printre cei 24 de membri ai FDS a căror eliberare a fost anunţată mai devreme în timpul zilei de joi.

Forţele arabo-kurde se pregăteau joi pentru acest asalt final împotriva jihadiştilor, încă prezenţi în ultima redută a SI în estul Siriei, aşteptând încheierea dificilelor evacuări de civili.

La 25 ianuarie, comandantul Kobani a afirmat că SI va fi înfrânt într-o lună de zile.

FDS, angajate din septembrie într-o bătălie decisivă împotriva SI în Siria, şi-au suspendat operaţiunile în urmă cu două săptămâni pentru a evita o baie de sânge, acuzându-i pe jihadişti că folosesc civili drept "scuturi umane".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img