vineri, 29 martie, 2024

Combate oboseala fara cafea. Iata 7 alimente care iti dau energie

Distribuie:

Publicat:

Uneori, chiar daca ati dormit 7-8 ore pe noapte sau v-ati baut cafeaua, simtiti o stare generala de somnolenta si nu va puteti opri din cascat. Potrivit Prevention.com, de cele mai multe ori, problema poate fi combatuta cu ajutorul alimentatiei. Pentru a nu exagera cu cofeina si a evita carbohidratii simpli si dulciurile foarte procesate, ar trebui sa consumam:

Ovaz
Ovazul este una din cele mai comune, dar si cele mai bune alegeri pentru micul dejun. Este o sursa incredibila de energie si are un indice glicemic scazut (metoda de a masura viteza de absorbtie a carbohidratilor in corp). Ovazul se digera incet, asigura o senzatie de satietate toata dimineata, si nu provoaca scaderi bruste de energie. Adaugati fructul preferat si un praf de scortisoara si bucurati-va de un mic dejun delicios si energizant.

Apa plata
Da, banala apa plata consumata pe stomacul gol ne ajuta sa ne trezim mai repede. Chiar si o usoara deshidratare creeaza acea senzatie de ceata si oboseala, pentru a ni se atrage atentia ca organismul nu are suficienta apa pentru a functiona normal. De fapt, cei mai multi oameni sunt deshidratati dimineata, iar consumul de lichide va face diferenta. Daca sunteti la birou si incepeti sa cascati, beti un pahar cu apa, nu fugiti sa cumparati o a doua cafea.

Otet de mere
Nu exista nicio explicatie stiintifica referitoare la fel in care actioneaza acest „truc”, dar o lingura de otet de mere amestecata cu miere si apa este mai eficienta decat o ceasca de cafea, sustin unii. Aparent, acest remediu popular energizeaza instant, ofera o senzatie de claritate mentala, contribuind la o stare de sanatate buna. Singurul amendament ar fi sa nu exagerati cu cantitatile, intrucat aciditatea otetului poate irita gatul si tractul digestiv.

Seminte de chia
Sunt bogate in acizi grasi omega-3, esentiali pentru buna functionare a creierului. Astfel, semintele de chia pot combate oboseala si ne ajuta sa ne simtim mai alerti. Beneficiile acestor seminte nu se opresc aici: absorb de 10 ori greutatea lor in apa, imbunatatind digestia. Pentru un plus de energie, puteti adauga o lingura de seminte de chia in smoothie-ul pe care il serviti dimineata.

Semintele de chia, mai bogate in omega 3 decat somonul

Legume verzi
Consumul de salate si legume verzi este una dintre cele mai bune modalitati de a ne energiza. Aceste vegetale contin vitamine din complexul B, care ajuta organismul sa transforme hrana in energie. Puteti sa serviti o salata mare la micul dejun sau un smoothie nutritiv.

Menta
Cercetatorii au descoperit ca mirosul de menta stimuleaza starea de alerta si diminueaza oboseala. Alegeti sa serviti un ceai de menta in locul cafelei obisnuite sau incercati sa mestecati guma cand simtiti ca va ia somnul la birou.

Oua
Probabil ati mai auzit diverse opinii conform carora ouale nu sunt sanatoase si maresc colesterolul. Nimic mai neadevarat, spun medicii. in realitate, ouale reprezinta alegerea perfecta pentru micul dejun. Sunt bogate in proteine, oferind energie pentru intreaga zi.

sursa: jurnalul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img