miercuri, 24 aprilie, 2024

Combinatia catina cu miere, bomba de vitamine pentru iarna. Detoxifica, reface organismul slabit de boala si energizeaza

Distribuie:

Publicat:

Despre catina stim cu totii stim ca este un super antioxidant natural, o adevarata bomba de vitamine si minerale. Datorita multiplelor sale beneficii – efecte imunostimulatoare, energizante, astringente, antiinflamatorii, cicatrizante – este utilizata in industria alimentara, cosmetica si farmaceutica.

Catina este cunoscuta in primul rand pentru doza de vitamina C – de 10 ori mai mult decat lamaia, de 2 ori mai mult decat macesele). In plus mai contine vitaminele A, D, E, F, (vitamine liposolubile deci instabile in mediu acid) si intreg complexul vitaminic B, vitaminele K si P, care alaturi de vitamina C sunt vitamine hidrosolubile instabile in mediu alcalin.

Este important de stiut asta deoarece atunci cand facem ceai (infuzie la cald) nu avem parte si de vitaminele liposolubile A,D,E,F. De aceea este mai recomandat maceratul la rece sau extractele uleioase de catina.

Cum se consuma catina
Specialistii recomanda in primul rand consumul fructelor intregi, in starea lor naturala, proaspata, mestecate foarte bine. Astfel beneficiem de toti nutrientii pe care catina ni-i ofera.

Dar, tinand cont ca nu putem avea la indemana mereu catina proaspata, putem conserva bobitele in miere de albine. In felul acesa cele doua alimente se potenteaza unul pe altul, iar noi avem si mai multe beneficii.

Iata cum se conserva catina in miere:
1. Intr-un borcan de 800 g se pun fructe de catina pana la doua treimi din capacitate.
2. Adaugati miere de albine pana ce se umple borcanul, apoi lasati la macerat la rece, 7-10 zile.

Cum se consuma catina cu miere
Produsul rezultat are un gust dulce-acrisor, care este chiar si pe placul copiilor. Se consuma cate o lingura, dimineata, pe stomacul gol.

Cum se prepara sucul de catina cu miere
Un alt produs extrem de benefic organismului tau este amestecul dintre miere si sucul de catina, la care adaugati si tinctura de propolis. Iata cum se prepara:

1. Intr-un litru de suc de catina obtinut prin presare la rece se adauga 400g miere de albine si o sticluta de tinctura de propolis.
2. Se omogenizeaza produsul si se tine la rece in frigider.
Se consuma dimineata, pe stomacul gol, cate 50 ml pe stomacul gol. Acest produs face mult mai mult pentru sanatatea ta decat orice pliculet cu multivitamine si minerale pe care il poti cumpara din farmacie.

Beneficii
Cele doua preparate reunesc efectele minunate ale mierii cu actiunea de exceptie a catinei asupra organismului vitaminizand si detoxificand fiecare celula din corpul uman.

De asemenea, mierea cu catina ajuta la refacerea organismului dupa diverse traume, sau dupa o perioada de convalescenta.

Mierea cu catina este si un excelent energizant, de aceea se recomanda a fi consumata dimineata, pentru ca are un efect mult mai revigorant decat cafeaua.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img