sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Comertul ilicit, in atentia politistilor vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Politistii din cadrul structurilor de investigare a criminalitatii economice ,politie rutiera ai Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui si politistii din cadrul Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui au actionat pe raza municipiilor Vaslui, Barlad si in Punctul de Trecere a Frontierei Albita pentru prevenirea si combaterea comertului ilicit si a infractiunilor de evaziune fiscala.

Si specialisti din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui au participat la actiunea unde politistii au efectuat controale la 28 de depozite en-gross din judet. Totodata au fost verificate si 30 de autovehicule cu privire la modul de folosire a documentelor de transport si a documentelor justificative de provenienta a bunurilor.

In urma desfasurarii actiunilor de control, politistii au constatat 3 infractiuni, din care 2 pentru incalcari ale prevederilor Legii 59/1934 privind reglementarea operatiunilor de plata cu instrumente bancare si 1 pentru incalcari ale prevederilor Legii 86/2006 privind Codul Vamal.

Ei au mai constatat si  37 de contraventii, pentru care s-au aplicat amenzi in valoare de 33.900 lei. Dintre acestea 18 au fost la OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 17 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, iar 2 la alte acte normative.

Politistii au 2.500 kg cereale, 60 kg fructe si 420 de tigarete in valoare totala de 2.550 lei. Cantitatea de 2.500 kg cereale a fost confiscata de politisti de la un barbat de 46 ani, administrator la o societate comerciala cu profil agricol. Acesta a fost identificat de politisti pe raza municipiului Barlad, in timp ce transporta cantitatea de cereale cu o autoutilitara, fara insa a detine documente de provenienta din cele prevazute de lege.
Agentii economici trebuie sa cunoasca faptul ca documentele de provenienta insotesc marfurile, indiferent de locul in care acestea se afla, pe timpul transportului, al depozitarii sau al comercializarii. Prin documente de provenienta se intelege, dupa caz, factura fiscala, factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale, factura externa sau orice alte documente stabilite prin lege.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img