joi, 28 martie, 2024

Comisia Europeana limiteaza exporturile de echipamente individuale de protectie in afara Europei: Au loc numai daca sunt autorizate de statele membre

Distribuie:

Publicat:

Comisia a introdus o cerință ca exporturile de echipamente individuale de protecție în afara Europei să aibă loc numai dacă sunt autorizate de statele membre, pentru a proteja disponibilitatea stocurilor unor astfel de echipamente pe piața unică a UE, anunță MEDIAFAX.

Măsura a fost adoptată duminiccă, în cadrul procedurii de urgență, pentru o perioadă de șase săptămâni.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că această măsură face parte dintr-o abordare pe trei direcții: Comisia lucrează împreună cu industria pentru a intensifica producția, ia măsuri pentru a menține în UE echipamentele de protecție de care are nevoie și depune eforturi pentru a asigura circulația mărfurilor în Europa, astfel încât să echipamentele respective să poată fi partajate.

Președinta von der Leyen a declarat: „Astăzi, Italia este cea care are nevoie rapid de cantități mari de produse medicale. Dar în câteva săptămâni, alte țări vor avea nevoie. Producând mai mult, păstrându-le în UE și împărțind unii cu alții, ne putem proteja lucrătorii din sănătate, pacienții și putem controla răspândirea virusului. Acesta este motivul pentru care am propus această soluție europeană. ”

Comisarul pentru comerț, Phil Hogan, a declarat: „Provocările prezentate de răspândirea COVID-19 justifică urgența acestei acțiuni. Nici un efort nu este economisit de către Comisie pentru a oferi ajutor concret cetățenilor noștri și tuturor celor care au grijă de ei.”

Autorizația de export include echipamente cum ar fi măști, ochelari de protecție și viziere, scuturi pentru față, protecție pentru nas și gură și îmbrăcăminte de protecție. Statele membre vor fi acum consultate cu privire la eventualele adaptări ale măsurii și cu privire la etapele următoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img