joi, 25 aprilie, 2024

Compania Klarna, care permite sistemul ‘cumperi acum, plăteşte mai târziu’ a obţinut 639 de milioane de dolari de la un grup de investitori

Distribuie:

Publicat:

Compania suedeză fintech Klarna a obţinut 639 de milioane de dolari de la un grup de investitori conduşi de Vision Fund II al celor de la SoftBank, ceea ce-i majorează valoarea la aproximativ 46 de miliarde de dolari, mai mult decât a unor bănci importante din regiune, transmite Reuters.

Klarna, care permite cumpărătorilor să facă achiziţii online prin intermediul partenerilor săi comerciali şi să le achite în tranşe prin sistemul "buy now, pay later" (cumperi acum, plăteşte mai târziu – BNPL), a devenit în martie cel mai valoros startup din Europa, după ce a încheiat o rundă de investiţii de un miliard de dolari, sumă care a majorat evaluarea firmei suedeze la 31 de miliarde de dolari, scrie Agerpres.ro.

Actuala rundă a fost condusă de SoftBank, la care s-au alăturat investorii existenţi, cum ar fi Adit Ventures, Honeycomb Asset Management şi WestCap Group.

Alţi investitori ai Klarna sunt Sequoia Capital, NorthZone, Silver Lake, Dragoneer, Permira, Commonwealth Bank of Australia, Bestseller Group, Ant Group, rapperul Snoop Dogg, BlackRock şi Fondul suveran de investiţii din Singapore – GIC.

Compania condusă de Sebastian Siemiatkowski este printre cei mai mari jucători globali pe segmentul BNPL, cu peste 90 milioane utilizatori globali activi, fiind procesate două milioane de tranzacţii pe zi.

Alături de rivalele cum ar fi Affirm şi Afterpay, grupul suedez a beneficiat de majorarea cererii, după ce pandemia a stimulat cumpărăturile online.

Klarna, înfiinţată în 2005, a avut nevoie de opt ani pentru a ajunge la o evaluare de un de miliard de dolari, dar după ce a atins 5,5 miliarde de dolari, a avut nevoie de mai puţin de 12 luni să se apropie de 50 miliarde de dolari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img